סקר: 86% מהציבור נגד הרג בע"ח לטובת פרווה
מסקר שקיימו "הקואליציה הבינלאומית נגד פרוות" ו"תנו לחיות לחיות" עולה כי 86% מהציבור בישראל סבור כי הרג בעלי חיים לטובת ייצור פרווה בלבד הוא לא מוסרי. 79% מהציבור תומך בחוק שיאסור על יבוא ושיווק של פרוות המיוצרות מפרוות חיות
הסקר שנערך לבקשת הקואליציה ו"תנו לחיות לחיות" על ידי "מאגר מוחות" מכון מחקר ויעוץ בינתחומי וממצאיו נחשפים כעת לראשונה ב-ynet, כלל 542 מרואיינים המייצגים את האוכלוסיה הבוגרת מעל גיל 18 בישראל וטעות הדגימה המירבית היא 4.5%±.
כשנשאלו המרואיינים האם הם רואים בהרג בעלי חיים לטובת ייצור פרוות בלבד, מעשה מוסרי או מעשה לא מוסרי, רוב מוחלט מהמשיבים (86%) סבור כי הרג בעלי חיים לטובת ייצור פרוות בלבד, הוא מעשה לא מוסרי. 8% סבורים כי המעשה כן מוסרי ול-6% אין עמדה בעניין.
בקרב המגזר היהודי הכללי, עולה כי 92% סבורים כי כי הרג בעלי חיים לטובת ייצור פרוות בלבד הוא מעשה לא-מוסרי. בקרב העולים החדשים השיעור הינו 85%, במגזר הערבי 64% ואילו במגזר החרדי 61% סבורים כי מדובר במעשה לא מוסרי.
מחאה עולמית נגד המשך תעשיית הפרווה
בהצעת חוק, של ח"כ רונית תירוש (קדימה), הוצע לאסור ייבוא גורף של פרוות בע"ח או מוצרי טקסטיל המכילים את הרכיבים הללו, המגיעים מרחבי העולם ולהטיל עונש של שנת מאסר על כל העובר על האיסור בחוק.
הלוי מציינת כי הקואליציה ארגנה הפגנות מחאה ביותר מ-90 מדינות ברחבי העולם נגד המשך תעשיית הפרווה. לדבריה, ארגונים כדוגמת PETA (אחד הארגונים הגדולים בעולם הנלחמים למען זכויות בעלי חיים) ואנשים פרטיים, קיימו מיצגי מחאה נוספים בארה"ב ובאוסטרליה. גם השנה, נערכה בישראל מחאה על ידי הקואליציה ובשיתוף עמותת "תנו לחיות לחיות" בכיכר המדינה.
בהפגנה בתל-אביב נכחו עשרות משתתפים, ביניהם גם ח"כ תירוש והשחקנית שרית וינו-אלעד, שנשאו שלטים הקוראים לעצור את הרג החיות. שני פעילים, שלבשו פרוות סינתטיות, מלווים בכלבה, נצבעו באדום ונשכבו בסמוך לחנות הבגדים המוכרת בגדי מעצבים המכילים פרווה.
"אני מקווה שזאת ההפגנה האחרונה, כי החוק שאעביר יפסיק את ההתעללות בבעלי החיים. מותר וכדאי לנו להיות אור לגויים בנושא חשוב זה", אמרה תירוש. "מי שלא יודע לכבד בעלי חיים - לא ידע לעולם להיות בן אדם".
"בעלי החנות מיהרו לסלק את הפרוות מחלון הראווה ברגע שהחלה ההפגנה", מספרת הלוי. "בעוד שעל חלון הראווה בחנות בולט כיתוב שאומר "שאופנה נעשית באהבה", אך לדעתנו, כל אופנה שגובה את חייהם של מיליוני בעלי חיים, נעשית בשנאה ובאכזריות. הגיע הזמן שהציבור יגלה מודעות לנושא ולא יתייחס לבעלי החיים כאל מוצר שיש ללבוש אותו".