הרס"ר צעק והשפיל - החייל לקה בסכיזופרניה
חייל ששובץ לתפקיד אחראי על קליטת נתונים באחד הבסיסים של חיל האוויר, הושפל על-ידי איש קבע. לאחרונה קבע רופא כי לתנאי השירות יש קשר למחלה. בקרוב יקבעו לו אחוזי נכות
ההתעללות המילולית בבסיס הסתיימה במחלקה הפסיכיאטרית: חייל ששירת בחיל האוויר טען כי איש קבע נהג לצעוק ולהשפיל אותו, המפקדים התעלמו, אבל מצבו הנפשי הידרדר עד ששוחרר מצה"ל. באחרונה קבע רופא מומחה מטעם משרד הביטחון, כי לתנאי השירות של החייל קשר ישיר למחלת הסכיזופרניה ממנה סובל.
הוא היה תלמיד מצטיין, סיים את לימודיו בציונים גבוהים, כמו גם את הקורס הצבאי בתחום הטכני. החייל שובץ לתפקיד מרתק באחד הבסיסים בחיל האוויר, בין היתר היה אחראי על קליטת נתונים של מטוסי קרב בזמן אמת. מהתצהיר שהגיש באמצעות בא כוח, עו"ד אלי סבן, למשרד הביטחון, עולה כי כבר בימיו הראשונים בתפקיד הבהירו לו אנשי הצוות עמם שירת כי יופנה כלפיו יחס נוקשה בגלל היותו חייל "צעיר".
בהמשך, כך עולה מהתצהיר, בחר אחד מאנשי הקבע - בדרגת רב-סמל ראשון - להשפיל אותו, לצעוק עליו ולחפש כל סיבה לבזות אותו. החייל הפך למדוכדך, פנה למפקדיו, לרבות למפקד הטייסת, אך לא קיבל מענה ראוי. ההשפלות נמשכו עד שחדל מלאכול ולשתות ואף החל לראות חזיונות. כשנה לאחר הגיוס, אושפז לראשונה באופן כפוי במחלקה לבריאות הנפש, מה שהוביל לשחרורו מצה"ל.
בתצהיר שהגיש הצעיר, בו ביקש הכרה כנכה צה"ל, טען כי מצבו הידרדר, הוא מטופל בתרופות פסיכיאטריות ומתקשה לתפקד, באחרונה אף אושפז בשנית. לצד החייל עמד אחד מחבריו שהעיד כי אכן ראה את ההתעללות שעבר חברו. רופא מומחה מטעם משרד הביטחון, שבדק
את החייל, קבע בימים האחרונים כי על אף שמפקד הטייסת שולל את הבסיס האובייקטיבי של התלונות, יש קשר בין תנאי השירות, קרי ההתעמרות בידי איש קבע, לבין פרוץ הפרעה סכיזופרניה בה לקה. לאור חוות הדעת, ייקבעו לחייל בתקופה הקרובה אחוזי הנכות להם זכאי.
עו"ד סבן, מומחה לתביעות נגד המשרד הביטחון, אמר כי מדובר במקרה עצוב שבו חייל בריא בנפשו מסיים את שירותו כשבר כלי. "ניתן היה לעצור את הסחף אם היו מתייחסים לטענותיו באופן יסודי יותר", הוא ציין. "גם הורים צריכים לעקוב היטב אחר התנהגות ילדיהם ולהתריע בזמן אמת על מנת למנוע נזק בלתי הפיך".