סין: עדיף לפתור את המשבר האיראני דרך מו"מ
ארה"ב, צרפת, גרמניה ואפילו רוסיה הביעו מורת רוח מתוכניתה של איראן להקים מתקנים חדשים להעשרת אורניום. אולם בסין עדיין מתעקשים: עדיף לפתור את המשבר בדרכים דיפלומטיות
בעוד הקהילה הבינלאומית מביעה דאגה מהחלטת איראן לבנות עשרה מתקנים חדשים להעשרת אורניום, סין עדיין מתעקשת כי הדרך הטובה ביותר להתמודד עם הרפובליקה האיסלאמית היא באמצעות מגעים דיפלומטיים.
ממשלת איראן הודיעה שלשום לסוכנות לאנרגיה אטומית במדינה לתכנן בתוך חודשיים את הקמתם של עשרה מתקני העשרה, הדומים למתקן שכבר קיים בנתנז. לחמישה מהמתקנים החדשים כבר אותר מקום, בעוד שמיקומם של היתר טרם נקבע.
דובר משרד החוץ של סין, קין גנג, רמז כי ארצו אינה מעדיפה להעניש את איראן על החלטתה, אלא מעוניינת בהמשך שיחות הגרעין בין איראן לחמש החברות הקבועות במועצת הביטחון של האו"ם - ארצות הברית, רוסיה, צרפת, בריטניה וסין - וגרמניה.
"צריך להגביר את המאמץ הדיפלומטי כדי לקדם פתרון", אמר הדובר קין. "בייג'ינג תומכת בפתרון סוגיית הגרעין באמצעות דיאלוג ומשא ומתן".
לעומת סין, שאר החברות בפורם שש המעצמות הביעו עמדה תקיפה בנושא. שגרירת ארה"ב באו"ם, סוזן רייס, אמרה כי התוכנית האיראנית החדשה "אינה
מקובלת". לדבריה, הממשל האמריקני סבור שהיוזמה "רק תוסיף לבידוד איראן מהקהילה הבינלאומית".
שר החוץ הצרפתי, ברנאר קושנר, אמר אתמול ש"ההתעלמות האיראנית מסוכנות הגרעין של האו"ם היא מסוכנת", בעוד עמיתו הגרמני, גידו וסטרוולה, הזהיר כי "הסבלנות של המערב אינה אינסופית". אפילו ברוסיה הביעו דאגה מכוונת איראן להרחיב את פעילותה בתחום העשרת האורניום. גורמים במשרד החוץ הרוסי צוטטו אתמול בסוכנויות הידיעות כאומרים ש"רוסיה מודאגת מאוד מההודעות האחרונות של ההנהגה האיראנית".