שתף קטע נבחר
 

הרפורמה במינהל: 300 משרות יקוצצו

בדיון שקיימה ועדת המעקב ליישום הרפורמה במינהל מקרקעי ישראל שאלה ח"כ יחימוביץ' מדוע המינהל מעוניין לפטר עובדים. יו"ר המינהל השיב: "לא יהיו פיטורים. מדובר בעובדים מעל גיל 50 - ואם הם יקבלו הסכמי פרישה נדיבים הם פשוט יילכו"

יישום הרפורמה במינהל מקרקעי ישראל תקוע וסובל מחריקות בגלל משבר בין העובדים להנהלה. הסיבה העיקרית למשבר בין הצדדים היא כוונת ההנהלה לפטר 300 מתוך 700 העובדים במינהל עם המעבר למבנה החדש של רשות המקרקעין. כך עולה מדיון שקיימה היום ועדת המשנה של ועדת הכלכלה למעקב אחר יישום הרפורמה במינהל. 

 

 

במתווה הרפורמה במינהל נקבע כי היא תצא לדרך לאחר יגובש הסכם עבודה עם העובדים. ואולם במהלך הדיונים בין ההנהלה לבין העובדים על הסכם העבודה, גילו העובדים כי בכוונת ההנהלה לפטר 300 מתוך כ-700 עובדי המינהל. 

 

"אני מוטרד שהרפורמה לא תצא לדרך ב-1 בינואר כפי שנקבע בחוק", אמר ל-ynet חבר הכנסת כרמל שאמה (ליכוד), יו"ר ועדת המשנה של ועדת הכלכלה, למעקב אחר יישום הרפורמה.

 

במהלך הדיון בוועדה ביקשה ח"כ שלי יחימוביץ' (עבודה) מראש מינהל מקרקעי ישראל, ירון ביבי, להסביר מדוע הוא מבקש להיפטר מ-300 העובדים. ביבי השיב: "לא יהיו פיטורי עובדים". יחימוביץ' הקשתה ושאלה: "אז איך הם ייעלמו? סתם יתפוגגו?". ביבי השיב כי מדובר בעובדים מבוגרים: "הם מעל גיל 50 ואם יקבלו הסדרי פרישה נדיבים - הם פשוט ילכו".

 

לשאלתה של יחימוביץ' מי מונע את הסדרי הפרישה הללו, השיב ביבי: "האוצר לא הציע מספיק כדי שיחפשו קריירה שנייה. המשכורות במינהל הן כל כך נמוכות, שהם לא יוכלו לחיות מהפנסיה שלהם".

 

ביבי אמר כי צמצום כוח האדם במינהל נדרש לנוכח המבנה הארגוני החדש המוצע. בעימות המתוח שפרץ בינו לבין נציגי העובדים על רקע זה, נחשף המשבר בין הצדדים, כך שכל צד האשים את משנהו באחריות לשיתוק שאחז במשא ומתן על הסכם העבודה הקיבוצי.

 

כשדיבר ביבי על הצורך בהתייעלות,  העיר חבר הכנסת ישראל חסון (קדימה): "לא חייבים להתייעל רק בפיטורים". ביבי השיב: "אני רואה שנעשתה כאן הכנה מראש של הדיון הזה, כשאני לא הייתי בתוכה". מחילופי הדברים עלה כי הנתק במשא ומתן נמשך כבר שלושה שבועות וסופו לא נראה לעין. ביבי טען כי נציגי העובדים לא השתתפו מראש בצוותים ליישום הרפורמה לפי הוראת הוועד.

 

העובדים הגיבו: "אתם מעמידים אותנו עם הגב לקיר. אנחנו רוצים לעבוד ולהתפרנס עד הפנסיה ולא צריכים הסכמי פרישה. מי יקבל בחוץ עובדים שעברו את גיל 50? בחוק הרפורמה לא דובר על צמצום כוח אדם".

 

עורך הדין יאיר אלגאווי, מהסתדרות עובדי המדינה, טען כי הצעות האוצר לא מקובלות עליהם. "ביקשנו לפני 20 יום שיחזרו עם מספרים אחרים והם לא חזרו". נציג האוצר התחמק, בטענה שהוא לא בא לנהל את המשא ומתן עם העובדים בכנסת.

 

ביבי הסכים כי העובדים חיים בחוסר ודאות, אך דחה את טענת יו"ר הוועד, גיל קנה, כי בכוונתו לגייס 50 עובדים חדשים במיקור חוץ, במקום אלה שיילכו הביתה. קנה אמרה בתגובה: "אי אפשר לעבוד עלינו. אתם רוצים קודם לסגור את פס הייצור ואחר כך לשבת איתנו".

 

ח"כ שאמה נאלץ לקטוע את הוויכוח ולנעול את הישיבה. הוא קבע כי הדיון יימשך בעוד שבועיים בנוכחות הממונה על יחסי העבודה באוצר, שיידרש להציג את הצעות המדינה המפורטות בהסכם הקיבוצי, שבלעדיו לא תהיה רפורמה במינהל מקרקעי ישראל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי  JUPITER
פיטורי עובדים
צילום: עמית שאבי JUPITER
מומלצים