חוקרי רשות המסים פשטו על חנותו של דוד דגן
בשעות הצהריים הגיעו חוקרים לחנותו של שופט העבר, במקביל לפשיטה על ביתו. ברשות המסים סירבו בשלב זה לאשר או להכחיש כי הפשיטה קשורה לפרשת בנק ההשקעות של פנאן ז"ל
חוקרי רשות המסים פשטו בצהריים (ד') על חנות לצורכי נגרות ששייכת לשופט העבר הבכיר, דוד דגן. ברשות המסים אישרו אחר הצהריים ל-ynet את דבר הפשיטה, אך סירבו לאשר או להכחיש כי יש לה קשר לחקירת בנק ההשקעות של מוני פנאן ז"ל, שהחלה לאחר התאבדותו של פנאן ב-19 באוקטובר.
ל-ynet נודע, כי במקביל לפשיטה על החנות, הגיעו חוקרים מטעם רשות המסים גם לביתו של דגן, וערכו שם חיפוש מדוקדק.
החנות של דוד דגן.קשורה ל'בנק פנאן'? (צילום: דנה קופל)
דגן, בן 62, החל את דרכו בשופט פעיל בשנת 1966. כיום משמש דגן כחבר הנהלת איגוד השופטים, כמשקיף בליגת העל וגם במשחקים הבינלאומיים של יול"ב.
מצעד של נחקרים, 2 פשיטות על משרדי מכבי ת"א
כזכור, ב-19 באוקטובר שם המנהל המיתולוגי של מכבי ת"א קץ לחייו בתלייה. עוד באותו יום נחשף ב-ynet בנק ההשקעות שניהל פנאן, במסגרתו השקיע עשרות מיליוני שקלים של שחקנים, מאמנים ועסקנים בעולם הספורט תמורת ריבית נאה של 1.5% לחודש.
לקראת תום ימי השבעה החלה רשות המסים לחקור את הפרשה. עשרות שחקנים וגם מאמנים הגיעו למשרדים בקריה, וביניהם - פיני גרשון, דריק שארפ, צביקה שרף, נדב הנפלד, עודד קטש, עמי ביטון, ציון נתן, דייויד בלאט ושחקנים ומאמנים נוספים.
במקביל, מינו קרובי משפחתו של פנאן ז"ל את עורך הדין משה זינגל למנהל עזבונו. בשבועות האחרונים ניסה זינגל להתחקות אחר האנשים שהשקיעו כסף אצל פנאן, חשבונות בנק בחו"ל שבהם הפקיד פנאן חלק מהכספים, ואף הוציא צוי חקירה מבית המשפט נגד מספר אישים. בין היתר, הוצא צו שכזה נגד ניק לוין, איש העסקים היהודי מלונדון ששמו הוזכר כמי שהיה בקשר פיננסי עם פנאן. לוין הכחיש את הטענות מכל וכל.