המבקר: אין פגם במצנח הזהב של יו"ר דיסקונט
זהר יעזוב את תפקידו ב־1 בינואר 2010 ויקבל פיצויים המוערכים ב־8 מיליון שקל. כמחצית מהסכום תשולם על ידי משפחת ברונפמן. בהודעת מבקר המדינה נכתב: עד עתה לא נפגע האינטרס הציבורי במסגרת התפטרות יו"ר דירקטוריון הבנק
משרד מבקר המדינה הודיע היום (ה') כי סיים את בדיקתו לגבי התנאים הכספיים שקיבל יו"ר הנהלת בנק דיסקונט, שלמה זוהר, עם פרישתו מתפקידו. הבדיקה נערכה לאחר שפורסמו תנאי הפרישה המשמעותיים של היו"ר. המדינה מחזיקה ב-25% ממניות בנק דיסקונט והביקורת בדקה חשש של פגיעה באינטרס הציבורי של המדינה בעניין זה.
זוהר יעזוב את תפקידו ב־1 בינואר 2010 ויקבל פיצויים המוערכים ב־8 מיליון שקל. כמחצית מהסכום תשולם על ידי משפחת ברונפמן, שיחד עם רובין שראן מחזיקה בגרעין השליטה בדיסקונט. הביקורת בנושא נעשתה בבנק ישראל באגף החשב הכללי באוצר וברשות לניירות ערך.
על פי תוצאות הביקורת, "על גורמי הפיקוח והמדינה כבעלת מניות לעקוב אחר מתן התגמולים ליושב ראש היוצא בהתאם לחוזה העסקתו ולוודא כי התגמול ניתן באופן סביר ובהתאם לסעיפים בחוזה המתאימים לנסיבות העניין".
עוד נכתב בהודעה כי "עד עתה לא נפגע האינטרס הציבורי במסגרת ההתפטרות של יו"ר דירקטוריון בנק דיסקונט אך משרד מבקר המדינה ימשיך לעקוב אחר ההתפתחויות בנדון ואם יהיה צורך בפעולה נוספת היא תישקל מיד.
"הסדרי התגמול בגופים מוסדיים ובחברות ציבוריות, הם בעלי חשיבות כלכלית ויש להם השלכות חברתיות, במיוחד על רקע המשבר בשוק ההון בשנה האחרונה. לפיכך, הם מחייבים את תשומת ליבו של משרד מבקר המדינה גם בהמשך במהלך הביקורות על הרגולטורים הנוגעים בדבר".
שלמה זוהר
צילום: ראובן קפוצ'ינסקי
מומלצים