שתף קטע נבחר
 

עוד סימנים להתאוששות: שיפור במוסר התשלומים

נתוני BdiCoface מלמדים כי בנובמבר נרשמה מגמת שיפור נוספת ברמת הסיכון של מגזר התעשייה במשק, ובמקביל מוסר התשלומים השתפר. הענפים הבעייתים ביותר: מסעדות, בתי קפה ובתי מלון

חברת שירותי המידע העסקי, BdiCoface, מפרסמת הבוקר (א') סימנים נוסף לכך שהמשק הישראלי יוצא מהמשבר: על פי נתוני החברה, בנובמבר נרשם שיפור נוסף במוסר התשלומים של חברות ועסקים במשק הישראלי. עוד נתון על מצב המשק שמשחררת היום BdiCoface הוא על מגמת שיפור ברמת הסיכון של מגזר התעשייה.

 

על פי נתוני החברה, בנובמבר עמד הסיכון העסקי של החברות והעסקים במשק על רמה של 6.14. מדובר בהטבה לעומת אוקטובר בו עמד מדד הסיכון על 6.21.

 

מגמת השיפור בסיכונו העסקי של מגזר התעשייה נמשכה גם החודש, והוא ירד לרמת סיכון 5.93, לראשונה מאז מאי 2008. ירידה זו המצביעה על מגמת התאוששותו של המגזר, נובעת מהשיפור ביכולת גיוס הכסף, בהקלה מסוימת בתחום האשראי ומההתייעלות והצמצום בהוצאות של חברות במגזר.

 

עוד עולה מנתוני החברה, כי ענף תעשיית המתכת מוביל החודש את רשימת הענפים החזקים והבטוחים, ואחריו ענף תעשיית נייר וקרטון. למקום הראשון בדירוג הענפים החלשים והמסוכנים הגיע החודש ענף המסעדות ובתי הקפה. ענפים חלשים נוספים הם התיירות ובתי המלון ושירותי הובלות.

 

הטבה של יום במספר ימי הפיגור בתשלומים

לגבי מוסר התשלומים - מדובר בהטבה של יום במספר ימי הפיגורים של חברות ועסקים בישראל ביחס לחודש שעבר, כך שמספר ימי הפיגורים עמד בנובמבר על 8 בלבד. מספר ימי האשראי הניתנים בהסכמה על-ידי הספקים עלה החודש ביום אחד בהשוואה לאוקטובר ועמד על 91 ימים.

 

בין הענפים בהם מספר ימי הפיגור היה נמוך במיוחד בחודש החולף הוביל ענף ייצור משחקים ומכשירי כתיבה עם ממוצע ימי פיגור אשר עמד החודש על 1 בלבד. הענף בו מוסר התשלומים היה הנמוך ביותר בחודש נובמבר היה ענף התיירות ובתי מלון, לאחר שממוצע ימי הפיגור בו עמד החודש על 23. אחריו ברשימה ענף ייצור וסיטונאות מוצרי עץ ורהיטים, עם ממוצע ימי פיגור שעמד החודש על 14.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים