שתף קטע נבחר

 

הפעילים זורמים לקופנהגן: שוב המושחתים יחליטו

הפגנות צבעוניות, סגירת הנמל לאוניות, קשירת פעילים לגדרות והרבה מכות. אלה הם רק כמה מהאירועים שיתקיימו סביב ועידת האקלים בדנמרק, ומנסים לרמוז לנו שחבורת פוליטיקאים ואנשי עסקים בחדרים סגורים לא יצילו אותנו מכיליון

התחזית לעשרת הימים הקרובים: חם וסוער. בקופנהגן מתבצעות הלילה (ב') הכנות אחרונות לוועידת האקלים, אליה התגייסו מנהיגי העולם בניסיון אחרון להסכים על מדיניות משותפת שתאט את ההתחממות הגלובלית ותציל את תושבי העולם מעתיד חם ומזוהם. אל המנהיגים יצטרפו גם אלפי פעילים מכל העולם, שמאמינים באותה המטרה בדיוק, אך לא סומכים על הפוליטיקאים שאמורים להשיג אותה.

 

שמרי צמרת, ישראלי המתגורר בלונדון, יגיע ביום שישי הקרוב לקופנהגן, כדי להשתתף בהפגנות המחאה מחוץ לכותלי הוועידה. צמרת, שהשתתף בפעולות מחאה נגד הג'י-8, ובהפגנות מחאה באפריקה, בהודו ובדרום קוריאה נגד הגלובליזציה, גזל אדמות וחסימת מפעלים המייצרים נשק לצבא ארה"ב בעיראק, יגיע למחות נגד "התהליך הלא דמוקרטי שמתקיים בקופנהגן".

 

ועידת האקלים בקופנהגן - כל הדיווחים ב-ynet

 

צמרת סיפר ל-ynet כי "המסר שלנו הוא שמדובר בהליך לא דמוקרטי - מי שעתיד להחליט בוועידה הזו הוא מי שיש לו הכי הרבה כוח, ואלו הן המדינות העשירות והמזהמות. באופן שיטתי, מי שיש לו הכי הרבה מה להפסיד מהפחתת פליטות הפחמן הוא זה שאמור לקבל החלטות בוועידת האקלים, וזה לא ייתכן. החלטות צריכות להתקבל באופן דמוקרטי".

  

תיאודורה קרצ'ובסקי, דוברת ארגון "גרינפיס" ישראל, סיפרה ל-ynet על הציפיות של הארגון מהוועידה. "ארגון גרינפיס רואה בכנס הזה את אחת הועידות החשובות ביותר שהיו בנושא האקלים, ויש לו ציפיות מכל מנהיגי העולם שמצאו לנכון להגיע

לקחת אחריות", אמרה. פעילי הארגון, שידועים במחאות צבעוניות שנועדו למשוך תשומת לב לנושאי אקלים, יגיעו כמובן גם לקופנהגן.

 

"הפעילים רואים בוועידה הזדמנות אדירה ומצפים שייצא משם הסכם הולם. הם יעשו הכל כדי להעביר מסר שזאת ההזדמנות האחרונה להציל את העולם ולמנוע את משבר האקלים", הבטיחה קרצ'ובסקי. עם זאת, המסתורין סביב הפעילויות המתוכננות נשמר: "הם יעשו את זה בשלל דרכים יצירתיות כמו שרק ארגון גרינפיס יודע". מנכ"ל "גרינפיס" ים תיכון, אויגר אוזסמי, כבר הגיע לעיר והודיע על כוונתו לצום במשך 14 ימים, על מנת להדגיש את חשיבות האירוע.

 

יסגרו את הנמל, ישתלטו על הוועידה 

במשטרת קופנהגן נערכים לכל תרחיש אפשרי. הרשויות בדנמרק מסרו כי מדובר במבצע הביטחוני הגדול ביותר שידעה המדינה מאז מלחמת העולם השנייה. אלפי שוטרים יאבטחו את העיר לרגל הגעתם של כ-100 מנהיגים, בהם נשיא ארצות הברית, ברק אובמה. כמו כן, צפויים להגיע אלפי עיתונאים וידוענים רבים, בהם ליאונרדו די קפריו ודריל האנה.

 

צילום: רויטרס

 

ביום חמישי נערך התרגיל האחרון של המשטרה המקומית, שבמהלכו אנשיה השתמשו לראשונה באמצעים לפיזור הפגנות, כמו זרנוקים מיוחדים. דובר המשטרה, מיקל אנגל, אמר כי אנשיו גם הוכשרו להשתמש בגז מדמיע לקראת הוועידה, ובכך רמז כי השוטרים לא יהססו לנקוט צעדים קשים נגד מפגינים.

 

בעת שמנהיגי העולם ומדעניו ידונו בחדרי חדרים בדרכים להפחית גזי חממה ולהציל את העולם מהאדם, ישתתפו כאמור אלפי הפעילים מרחבי העולם בהפגנות, צעדות, ואירועים מתוכננים היטב שצפויים למשוך אליהם תשומת לב תקשורתית והרבה שוטרים עצבניים.

 

ארגון "פעולת אקלים צודקת" (Climate Justice Action), המאגד קבוצה של ארגונים בינלאומיים יפיק את אחד האירועים השאפתניים ביום שבת, אז ינסו הפעילים לסגור את נמל קופנהגן. ב-16 בחודש, ישתתפו אנשי הארגון בניסיון להשתלט על הכינוס ולהפוך אותו ל"כינוס עממי לצדק אקלימי".

 

כפי שציין צמרת, עיקר המחאה של הפעילים היא נגד המנהיגים והגופים המשתתפים בוועידה, בשל חוסר האמונה שבכוונתם לבצע שינויים משמעותיים, שפירושם פגיעה בהכנסותיהם או הפניית תקציבי ממשלות לסוגיות של אקלים. אחת הקבוצות שמבקשת להפגין נגד התאגידים שמשתתפים בוועידה היא קבוצת "זה לא העסק שלך", שתציב אנשים קשורים לגדרות בכל רחבי העיר, ועליהם ססמאות מחאה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הלילה שלפני הסערה בקופנהגן
צילום: AFP
הפעילים תולים שלטים
צילום: רויטרס
פסל קרח, מחוץ לוועידה
צילום: רויטרס
מומלצים