שתף קטע נבחר
 

המדינה תקים חברת תשתיות לאספקת אינטרנט

בממשלה לא מרוצים ממהירות הגלישה שמציעות החברות הפרטיות. לפיכך, שר התקשורת, בהסכמת רה"מ והאוצר, מקדם תוכנית לפיה תוקם תשתית אינטרנט לאומית שאורכה 2,500 קילומטר של מערכות סיבים. הרשת תהיה חלק מחברת החשמל, אך תפעולה יהיה באחריות משרד התקשורת

המדינה רוצה להיכנס לשוק הגלישה באינטרנט, ולספק לאזרחים את מהירויות הגלישה שהחברות הפרטיות לא מצליחות לספק. שר התקשורת משה כחלון, בהסכמת ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר, יובל שטייניץ, מקדם בימים אלה הקמה של חברת תשתיות לאומית לאספקת שירותי אינטרנט מהירים. החברה תתבסס על רשת הסיבים האופטיים הנמצאת בבעלות חברות ממשלתיות, הפרוסה ברחבי המדינה ומסוגלת להגיע לכל בית. מדובר ברשת סיבים שאורכה 2,500 קילומטר. האפשרות הנוספת שנדונה היא שימוש בעמודי החשמל, שעליהן יותקנו אנטנות סלולריות.

 

 

האוצר עיכב את יישום התוכנית במשך תקופה לא קצרה, במטרה לכלול אותה במסגרת הרפורמה המתכוננת בחברת החשמל. שר התשתיות גילה הבוקר (ב') בישיבה שקיימה ועדת המדע והטכנולוגיה, כי לפני שבועיים מסיבות הקשורות לקצב יישום הרפורמה, הסכים האוצר לאפשר למשרד התקשורת את ההפרדה ולכונן את הרשת כמערכת נפרדת.

 

כחלון אמר כי ראש הממשלה נתן את הסכמתו לקידום התוכנית על פיה הרשת תהיה חלק מחברת החשמל, אך התפעול והובלת השירותים יהיו באחריות המקצועית של משרד התקשורת.

 

בהמשך, בהתאם לתנאים, תישקל הפרטת החברה. בשבוע הבא אמור כחלון להיפגש עם הצוות המקצועי של המשרד לישיבת עבודה ראשונה עם חברת החשמל.

 

הגלישה איטית, הפריפריה סובלת

שר התקשורת אמר את הדברים בישיבה מיוחדת שעסקה בשירותי אינטרנט לציבור ובמחירי השירות. בישיבה הוצג מסמך של מרכז המחקר של הכנסת, שהוכיח כי ישראל מפגרת אחר מדינות אחרות בעולם באספקת שירותי הפס הרחב.

 

יו"ר הוועדה, ח"כ מאיר שטרית, אמר כי ברוב חלקי הארץ אין תשתיות שיאפשרו גלישה במהירות ממוצעת המקובלת בעולם של מאה מגהביט/שניה, ובמצב זה של תקשורת מפגרת, חיבור הפריפריה למרכז הארץ הוא חלום רחוק שלא יאפשר את סגירת הפער הכלכלי-חברתי.

 

לדבריו, החברות המספקות את תשתיות הגלישה (בזק והוט) לא מסוגלות להשקיע בהקמת תשתית, ולדעתו המדינה צריכה לממן את הפיתוח או לאפשר לספקי השירותים לפעול על קטעים מהתשתיות הקיימות של בזק והוט במחירים סבירים.

 

ח"כ שטרית תמך בכתוב בדו"ח וציין כי הגלישה בישראל היא ברוחב פס ממוצע של 2.5 מגה ביט (לעומת 100-150 מגה ביט בעולם). עם זאת, אמר, עקב עומס על הרשת צרכן האינטרנט לא מקבל את מלוא המהירות שעבורה הוא נדרש לשלם.

 

כחלון ציין כי מלבד רשת הסיבים של חברת החשמל, שהיא הגדולה ביותר, קיימות גם רשתות נפרדות של מע"צ, רכבת ישראל ומקורות, באורך של מאות קילומטרים כל אחת.

 

המטרה המקורית של הקמת חברת התשתיות הלאומית הייתה איחוד של כל הרשתות תחת קורת גג אחת, אך במגעים עם האוצר התברר כי הדבר בלתי אפשרי, ולכן הוסכם, לאחר לבטים, לאפשר למשרד התקשורת להתבסס בשלב ראשון על הרשת של חברת החשמל.

 

בסיכום הישיבה אמר ח"כ שטרית: "אני קורא לממשלה להיכנס להשקעה מסיבית בתשתיות האינטרנט ואם ניתן ליישם ולהפעיל לאלתר את הרשת של חברת החשמל. כל הביורוקרטיה מיותרת וכל סכום שהממשלה תשקיע ישתלם שכן הוא יביא להורדת המחירים.

 

שטרית הדגיש כי היום צרכן האינטרנט משלם מחירים אסטרונומיים על מהירות שהיא וירטואלית ורחוקה מהמציאות. הוא קרא למשרד התקשורת לעשות בדיקה של רמת הגלישה כך שהצרכן יקבל את התמורה המלאה עבור מה שהוא משלם עליו כי "אין הצדקה למחירים הגבוהים שנגבים היום". בתגובה אמר כחלון כי הוא אכן מתכוון להקים צוות תמחור שיבדוק את הנושא.

 

קידום התחרות והשירות בשוק הסלולאר 

עוד קבע היום הקבינט החברתי כלכלי, שיוקם צוות מיוחד לקידום התחרות והשירות בשוק הסלולאר, בראשות נציג משרד האוצר, מר ערן פולק ושיכלול נציגים ממשרדי התקשורת, הפנים, והגנת הסביבה. המסקנות יוגשו ב-5 בינואר 2010.

 

שר האוצר, אמר כי "התחרות בשוק הסלולאר הינה בעלת חשיבות כלכלית עליונה לכלל שכבות האוכלוסייה ויש לפעול בכל האמצעים לקידומה, תוך שמירה על האינטרס הציבורי הרחב".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דורון גולן
כחלון עם נתניהו. ראש הממשלה אישר
צילום: דורון גולן
מומלצים