הדוברת לשעבר קוראת את צה"ל לסדר
ח"כ מירי רגב מבקשת בהצעת חוק שהגישה לאסור על צה"ל לפטר נשים המשרתות בקבע אם נכנסו להריון. "חייבים לתקן את העיוות הזה בחוק כדי לשים קץ לאפליה הבוטה של נשות הקבע", טוענת רגב
צה"ל עובר על חוק של המדינה ודוברת צה"ל לשעבר קוראת אותו לסדר ודורשת ממנו ליישר קו עם החוק האזרחי. כך עולה מהצעת חוק פרטית שהגישה השבוע לכנסת ח"כ מירי רגב (ליכוד) תא"ל מיל'.
רגב מגלה כי צה"ל נוהג לפטר את הנשים המשרתות בקבע אם נכנסו להריון. זאת בניגוד לחוק עבודת נשים שאוסר על מעסיק לפטר עובדת בהריון. רגב מבקשת בהצעת החוק לאסור על צה"ל את פיטורי הנשים במדים ולקבוע לגביהן את ההסדר הנהוג בחוק עבודת נשים.
החוק מחייב את המעסיק לקבל את אישור שר התמ"ת לפיטורים לאחר שהעלה בפני השר את נימוקיו. רגב מציעה כי גם את פיטורי הנשים בקבע שנכנסו להריון יאשר שר התמ"ת לאחר התייעצות עם יועצת הרמטכ"ל לענייני נשים, וקבלת המלצתה.
רגב מציינת כי במצב הקיים בצה"ל נדרש רק ראש האגף למשאבי אנוש (בדרגת אלוף) מוסמך לאשר את הפיטורים אך ללא חובת היוועצות עם גורם מקצועי כלשהו, ואף מבלי לתת למשרתות הקבע לפחות זכות שימוע כדי לנסות לבטל את הפיטורים.
"אוכלוסיית משרתות הקבע לא נהנית מהגנת החוק אם נכנסו להריון, ונוהל הפיטורים שקבע צה"ל איננו מוסדר בחוק", אומרת רגב. "חייבים לתקן את העיוות הזה בחוק כדי לשים קץ לאפליה הבוטה של נשות הקבע. הן זכאיות לאותם זכויות ותנאים המקובלים במגזר האזרחי, שמעניקים חופשת לידה בתשלום ומחייבים את חזרתה לעבודה סדירה, אלא אם הפיטורים אושרו בדרג הממשלתי הבכיר".
רגב מוסיפה כי "ניסיון העבר מלמד שהממונים על כוח האדם בצבא אינם נותנים משקל ראוי לצורך של משרתות הקבע בהגנה על זכויותיהן בהריון וכי למעשה כמעט כל משרתות הקבע שצה"ל מבקש לפטר אכן מפוטרות".
רגב נעזרה בעו"ד שלמה ציפורי לשם הכנת החוק. ציפורי אומר כי "הסדרת העסקתם של משרתי הקבע מחייבת חשיבה שונה מן היסוד. לממשלה כבר הוגשו מספר הצעות במטרה להעניק להם מעמד של עובדים לכל דבר עם זכויות סוציאליות מוקנות . מערכת הביטחון היא אחד המעסיקים הגדולים במשק וחייבים לחול עליה חוקי העבודה של המדינה בכפוף למגבלות הייחודיות של השירות הצבאי".
פורסם לראשונה 07/12/2009 23:11
החוק לא מגן על משרתות הקבע. רגב
צילום: מיכאל קרמר
מומלצים