מפקד צבא ארה"ב: אנחנו מפסידים באפגניסטן
מייקל מאלן הודה שהצבא מפסיד כיום במערכה נגד הטליבאן והעריך שמספר ההרוגים יעלה ב-2010. אולם הוא טען ששליחת התגבורת למדינה תוביל למפנה בתוך שנה וחצי. שר ההגנה גייטס, שהגיע לביקור באפגניסטן: "אנחנו כאן כדי לנצח"
מפקד צבא ארצות הברית הציג היום (ג') תמונת מצב מדאיגה לאנשיו: המערב מפסיד כיום במערכה באפגניסטן ומספר ההרוגים האמריקנים רק צפוי לעלות ב-2010. אולם הבוס שלו, שר ההגנה רוברט גייטס, שהגיע לביקור פתע באפגניסטן, שיגר מסר מעודד: "אנחנו כאן כדי לנצח".
ראש המטות המשולבים של צבא ארה"ב, אדמירל מייקל מאלן, נאם בפני כאלף נחתים בבסיס בקנטקי. הוא העריך שבשנה הבאה יעלה מספר החיילים ההרוגים באפגניסטן ואמר: "אני לובש את המדים כבר ארבעה עשורים, וזו התקופה המסוכנת ביותר שנתקלתי בה".
הקצין הבכיר ביותר בארה"ב הודה כי לפי שעה "אנחנו לא מנצחים ופירושו של דבר שאנחנו מפסידים. ככל שאנחנו מפסידים יותר, כך מתחזק המסר
בקרב ארגוני החמושים באפגניסטן שמשתפרים מיום ליום ומצליחים לגייס יותר אנשים. לכן אנו זקוקים לתגבורת של 30 אלף חיילים".
הנשיא ברק אובמה הודיע בשבוע שעבר באופן רשמי על שיגור 30 אלף חיילים אמריקנים נוספים לאפגניסטן. עם זאת, הוא הודיע כצפוי גם על כוונתו להתחיל להסיג את הכוחות הזרים ממנה ביולי 2011. אחרי ההכרזה האמריקנית נשמעו התחייבויות נוספות מצד מדינות נאט"ו שהסתכמו בשיגור 7,000 חיילים.
אדמירל מאלן העריך שהצבא האמריקני, בשיתוף עם חיילי ארגון נאט"ו, יצליחו להוביל מפנה במלחמה באפגניסטן בתוך 18 עד 24 חודשים. עם זאת, הוא הדגיש כי עד אז צפוי קרב קשה ועקוב מדם. "אני בטוח שמספר ההרוגים יעלה, ואני רוצה להיות ברור עד כמה שאפשר. זה מה שקרה בעיראק וזה היה טראגי", אמר מאלן והוסיף כי בזכות שליחת תגבורת הצליחה ארה"ב להרגיע את הרוחות בעיראק. אני מצפה שיהיה לנו קרב קשה ב-2010".
שר ההגנה האמריקני, רוברט גייטס, שהגיע היום לביקור פתע באפגניסטן, הביע עמדה נחרצת והצהיר כי ארה"ב תנצח את המלחמה במדינה השסועה. בפגישה עם נשיא אפגניסטן, חמיד קרזאי, התחייב השר גייטס שארה"ב תמשיך לסייע למדינה בשנים הקרובות.
בשיחה עם עיתונאים בקאבול אמר גייטס על מטרת ביקורו: "חלק גדול ממנו יהיה שיחות עם חיילים כדי שאוכל להודות להם על שירותם ועל ההקרבה שלהם. אני רוצה לומר להם בבירור שאנחנו כאן כדי לנצח".
בטרם צאתו לאפגניסטן אמר גייטס כי בכוונתו להבהיר לקרזאי ולבכירי ממשל נוספים שארה"ב לא תנטוש אותם, כפי שעשתה ב-1989 עם תבוסת ברית המועצות. הממשל האמריקני תמך אז בלוחמים האפגנים שהדפו את הצבא הסובייטי, אך לבסוף הפסיק לסייע להם ברגע שמוסקבה פרשה מהמאבק. בכך הותירה ארה"ב ואקום במדינה שסלל את הדרך לעליית שלטון הטליבאן.