למרות שבנק ישראל יצא מהמשחק: השקל יציב
פישר לא רכש מט"ח בנובמבר, אך השקל נסחר ביציבות ברצועה של 3.8-3.7, שעדיין מקשה על היצואנים אך טובה יותר מ-3.2 שקלים לדולר. ובעולם המשקיעים מגיבים באמוציונליות על כל כותרת: הורדת דירוג האשראי של יוון הקפיצה את הדולר
השער היציג לצמד דולר/שקל נקבע היום (ג') ברמה של 3.797, שער המשקף ירידה של 0.472% ביחס לשער היציג מאתמול. בשוק הסחורות נמשכת מגמת המימושים, אך התיקון אינו אגרסיבי. מחיר הנחושת מאבד עוד 1% ונסחר ברמה של 6,965 דולר. מחיר הזהב מאבד 0.8% מערכו ונסחר ברמה של 1,145 דולר לאונקיה. מחיר האלומיניום שומר על יציבות ואף מראה עליות קלות, כאשר מחירו לקראת הסגירה עומד ברמה של 2,170 דולר.
דולר/שקל - מדו"ח יתרות המט"ח של בנק ישראל שפורסם היום, עולה תמונה מעניינת. בנק ישראל יצא משוק המט"ח! ולא פעל בחודש נובמבר כלל וכלל. נזכיר כי כניסתו של בנק ישראל החלה בחודש מרס 2008 באמצעות מסע של רכישות דולרים, אשר הביאו בסוף החודש את יתרות המט"ח לשיא חדש של כ-61.5 מיליארד דולר.
בסקירות קודמות, הזכרתי את צמד המילים "פיחות זוחל". אכן צמד מילים ישן, אך מתאר היטב את המתרחש בצמד דולר/שקל. רמזים כאלו ואחרים על העלאת ריבית או השארת הריבית על כנה, מצד הנגידים של ארה"ב וגוש האירו, מניעים בהתאם את המגמות.
רמיזות על העלאת ריבית בארה"ב לאחר שפורסמו נתונים משוק העבודה ביום שישי האחרון, יצרו בימים האחרונים שער ממוצע של 3.8 שקלים לדולר. ניכר כי הרצועה 3.81-3.79, תישאר רלוונטית לפחות עד סוף השבוע, למעט תרחישים קיצוניים.
נחמד לראות שגם כאשר בנק ישראל מחוץ "למשחק", השקל שומר על יציבות יחסית ונסחר ברצועה של 3.8-3.7. רצועה שעדיין מקשה על היצואנים, אך טובה הרבה יותר מרמה של 3.2 שקלים לדולר.
אירו/דולר - סוכנות הדירוג פ'יץ בישרה בשעות הצהריים כי יש לה חששות ממצבה הפיסקאלי של יוון, ובהתאם הורידה את דירוג האשראי של יוון מרמה של מינוס A, לרמה של BBB+. בימים טובים יותר, קהילת שוק ההון והמשקעים ברחבי הגלובוס, לא היו ממש מגיבים או לחילופין לא בטוח שמהלך זה היה תופס כותרות.
אולם כמו במקרה דובאי, המשקיעים בשוק המט"ח מחפשים כיוון ומגיבים באמוציונליות יתרה על כל כותרת, גם אם היא ללא ממש "כותרת". הודעה זו החלישה את האירו, או חיזקה את הדולר לרמה הנמוכה מ -1.475. בסה"כ רצועת המסחר באירו-דולר להיום נעה ברמה של 1.4866-1.4725 דולר לאירו.
סטרלינג/דולר
- הלירה סטרלינג מאבדת גובה מול הדולר ונסחרת ברמה של 1.63 דולר לסטרלינג, זאת לאחר פרסום מדד התפוקה התעשייתית בבריטניה אשר רשם ירידה של 8.4%, לעומת צפי מתון יותר לירידה של 7.7%. רצועת המסחר להיום הייתה רחבה יחסית ונעה ברמה של 1.6477-1.6277.
ראוי לציין כי ברמה הטכנית, יש תמיכה חזקה לסטרלינג מול הדולר בשער של 1.625 ופריצה שלה כלפי מטה (התחזקות נוספת של הדולר), עשויה לסמן את הדרך לכיוון שער של 1.6 דולר לסטרלינג.
עוזי לוי הוא מנהל חדר מצב ואנליסט בשקל אג'יו מקבוצת שקל