שתף קטע נבחר

"ברלוסקוני סיים את הקריירה, החמלה לא תועיל"

האם פניו שותתות-הדם של ראש ממשלת איטליה, שהותקף אמש, יסייעו לו בשיפור תדמיתו בקרב האזרחים? ד"ר מנואלה קונסוני, מומחית לענייני איטליה, סבורה שלא. "הוא עצמו התחיל את השיח האלים שהוביל לתקיפה"

המכות שחטף אתמול (יום א') ראש ממשלת איטליה, סילביו ברלוסקוני, בסיומה של עצרת פוליטית, אולי ימתגו אותו באופן זמני כקורבן, אך לא בטוח שהדבר יסייע לו לשקם את תדמיתו. "הוא גמר את הסוס", אמרה ל-ynet ד"ר מנואלה קונסוני, ראש המדור ללימודים איטלקיים באוניברסיטה העברית.

 

לדבריה, נמצא ברלוסקוני בסוף דרכו הפוליטית, בלי קשר לתקיפה של ליל אמש. "גם הנאום שנשא אתמול בעצרת היה בעיקר השתלחות חסרת מעצורים. לא שהנאומים שלו מתאפיינים ברטוריקה מדהימה - יש לו סגנון ברברי ואיטלקית לא תקינה, אבל אתמול זה היה ממש שירת הברבור", אמרה קונסוני.

 

 

ממשלת ברלוסקוני האחרונה מתאפיינת בשיח פוליטי שעובר דרך התקשורת. "הוא הפך את השיח הפוליטי להצגה פומבית לאורך כל כהונתו, אפילו כשמדובר על מעשיו בחדר המיטות". אמרה קונסוני והדגישה כי דווקא בשל הבעייתיות של הפוליטיקה באיטליה, "עושה ברלוסקוני שימוש אינסטרומנטלי בכלי התקשורת, וזה סימפטום של ריקנות שלטוני. כולם מדברים על כך שהגיע לסוף דרכו, ושהמחליף שלו הוא ג'ון פראנקו פיני שהיה המנהיג המפלגה הפשיסטית".


"ברלוסקוני נפצע בכיכר: יותר מדי אלימות". שער ה"קוריירה דה לה סרה"

 

למרות החמלה המתעוררת לנוכח פניו החבולים של ברלוסקוני, סבורה קונסוני כי להתנהלותו היה חלק באלימות שממנה נפגע גם הוא עצמו. "הוא פתח אתמול בהתקפה גדולה נגד התרבות הפוליטית של השמאל שמסיטה את הקהל הרחב נגדו. זו מגמה שלו, שיושבת על צומת מסוכן מאוד", הסבירה קונסוני והדגישה: "צריך לגנות את התקיפה, אבל הוא בעצמו התחיל שיח פוליטי אלים מאוד". לדעת קונסוני, "אנשים שלא תמכו בברלוסקוני לא יתמכו בו גם אחרי אתמול. אלו שכן תומכים, יראו במעשה הוכחה לטענה שהוא נרדף בידי השמאל".

 

התקשורת יצאה נגד התקיפה, באינטרנט היו תומכים

ברלוסקוני ידוע כראש ממשלה ששולט בתקשורת האיטלקית ביד רמה. עם זאת, נראה כי סיקור אירועי ליל אמש בתקשורת האיטלקית היו דווקא אובייקטיבים.

"התקשורת האיטלקית כולה יצאה אתמול נגד מעשה התקיפה. לעומת זאת, באינטרנט נרשמו בערך 20 אלף משתמשים ב"פייסבוק" שתמכו בפעולה, אבל יש הבדל בין תקשורת לציבור הרחב. כל העיתונים האיטלקיים בבוקר גינו את זה, ובראשם עיתון של המפלגה הדמוקרטית".

 

ברלוסקוני הצליח לקנות לו כמות נכבדה של אויבים ברחבי העולם, המסתייגים מהמדיניות שהפעיל בנושאים מהותיים. כך, למעלה מחצי מיליון איש חתמו עד היום על עצומה המתנגדת למדיניות שהוא מנהיג בענייני חופש הביטוי והעיתונות.

אחד מהחתומים על עצומה זו הוא הסופר א.ב יהושע, שאמר בשיחה עם ynet: "פגיעה בחופש העיתונות זה דבר אחד ואלימות זה דבר אחר. אני מגנה בתוקף כל מעשה אלימות נגד אדם ונגד ראש ממשלה. אין מקום להרים יד על מישהו".

 

יהושע אמר כי העצומה עליה חתם, מתייחסת להגבלות שמטיל ברלוסקוני על חופש הביטוי והעיתונות ברחבי ארצו, אך מסתייג ממעשה התקיפה. "אולי האירוע הזה יעשה ממנו קורבן, אבל זה מעשה בלתי ראוי לחלוטין שצריך לגנות אותו בכל מחיר, לא משנה אם אוהבים את ברלוסקוני או לא". יהושע סבור כי דווקא החברה הישראלית צריכה להיות מודעת לסכנות שטומן בחובו מעשה מסוג זה. "אדם מטורף ואלים שעושה דברים כאלה זה משהו שאנו מכירים כאן. לכן, עלינו להיות הראשונים לגנות את זה בכל תוקף".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קונסוני. מי שלא תמך בו, לא יתמוך בו
צילום: ששון טירם
צילום: צביקה טישלר
יהושע. מגנה ומסתייג
צילום: צביקה טישלר
מומלצים