מזדהים עם עובדי "מוליתן": שביתה בעיריית נהריה
כל מחלקות העירייה יהיו סגורות מחר לקבלת קהל, בניסיון אחרון לתמוך בעובדים ולהציל את מקור פרנסתם, שנקלע לחובות כבדים. ראש עיריית נהריה: "המדינה צריכה להגן גם על הכלכלה, לא רק מחיזבאללה"
ראש עיריית נהריה, ז'קי סבג, ציין כי הוא יעשה כל שיידרש כדי להתערב לטובת המשך פעילות המפעל: "אני רואה בתושבי הצפון בכללם ובתושבי נהריה בפרט פטריוטים ישראלים. המדינה חייבת להגן עליהם, לא רק מפני טילי חיזבאללה, אלא גם מפני סכנות כלכליות".
עובדי "מוליתן" מוחים. לא מאבדים תקווה (צילום: אבישג שאר-ישוב)
"המדינה היא לא רק תל אביב ורעננה", הוסיף סבג. "החוסן הכלכלי של תושבי נהריה הוא תנאי לחוסנם הנפשי ולכוח עמידתם בזמנים קשים, שכפי שראינו מגיעים מדי כמה שנים. אני דורש מהממשלה לפעול לאלתר למנוע את סגירת המפעל, דבר שיביא להרחבת מעגל האבטלה באזור".
השביתה תכלול את כל מחלקות העירייה והאגפים שיהיו סגורים ולא תתקיים בהם קבלת קהל. שופט בית המשפט המחוזי בחיפה, ד"ר עדי זרנקין, התיר עד ליום רביעי לבעלים ולכונס הנכסים הזדמנות להתפשר ולהמשיך לממן את פעילות המפעל כ"עסק חי". בדיון שנערך אתמול בבית המשפט הציע השופט כי הבנקים ישקיעו במפעל מיליון שקלים והבעלים חצי מיליון שקלים.
הכונס, עו"ד גיא אטיאס, טען כי נכון למועד זה אין כיום גורם שיסכים לממן את הפעלת המפעל. בקרב העובדים ישנו עדיין ניצוץ של תקווה כי גורלם יהיה שונה משל מאות אחרים ברחבי
הארץ שמצאו עצמם בתוך מעגל האבטלה. יו"ר ועד העובדים, יפה איפרגן-טל, אמרה בשיחה עם ynet: "אי אפשר לזרוק מאה עובדים לרחוב. רובם של העובדים משתכרים שכר מינימום וחלקם הגדול הן אמהות חד הוריות. אנו נמצאים בעיצומו של חג החנוכה ואנו מקווים כי הנס יקרה, והצדדים יגיעו להסכם שיאפשר את הפעלת המפעל".
נציגי ההסתדרות במרחב גליל מערבי, בראשות היו"ר אשר שמואלי, המשיכו גם היום במגעים מול משרדי הממשלה, בניסיון לקדם הסדר שיאפשר למפעל להמשיך את פעילותו, חרף הקשיים ומתוך הבנה למצוקתם של העובדים, שמרביתם יתקשו למצוא מקור תעסוקה חלופי בפריפריה.