שתף קטע נבחר
 

בשורה לתפרון: יוכל לקבל אשראי מקרנות מינוף

האוצר, השותף ב-25% בקרנות המנוף, הודיע ליתר השותפים כי הוא מבקש לשנות את התנאים כך שהקרנות יוכלו להעניק סיוע גם לחברות שלא הנפיקו אג"ח, דוגמת תפרון

גלגלה הצלה למפעל תפרון: משרד האוצר הודיע הבוקר (ג') כי הוא משנה את תנאי הסף של קרנות מנוף, באופן כזה שיוכלו להעניק אשראי גם למפעלים שלא הנפיקו אג"ח, דוגמת תפרון, המייצר מוצרי הלבשה תחתונה. 

 

 

לפי מדיניות ההשקעה הנוכחית של הקרנות, הן רשאיות להשקיע רק בחברות שהנפיקו איגרות חוב בבורסה בתל אביב או שלוו משני גופים מוסדיים לפחות.  

 

כבר ביולי האחרון נחשף ב"כלכליסט" כי נשקלת האפשרות לשנות את תנאי הסף של הקרנות באופן שיעניקו מימון גם לחברות ללא חוב מוסדי או שהנפיקו איגרות חוב. 

 

האוצר, השותף בשיעור של 25% בקרנות המנוף, הודיע ליתר השותפים בקרנות כי הוא מבקש לשנות את הסעיפים הבסיסיים של הקרנות כדי שיוכלו להעניק סיוע לקשת רחבה יותר של מפעלים, בהם מפעלים שנסמכו על אשראי בנקאי, ולאו דווקא גייסו הון מהציבור בדרך של הנפקת איגרות חוב. כל זאת בשני תנאים: היקף ההשקעה בחברות ללא חוב מוסדי או ללא איגרות חוב לא יעלה על 20% מסך הקרן וזכות קיום מוכחת של החברות.  

 

עם זאת, למרות הודעת האוצר, כדי שתנאי הקרן אכן ישונו נדרשת הסכמת יתר השותפים של קרנות המנוף בשיעור של 66%.  

 

 

קרנות מנוף הן קרנות השקעה משותפות לממשלה ולמוסדיים בתחום החיסכון הפנסיוני, המיועדות לטפל באשראי החוץ־בנקאי ובהסדרי חוב של חברות ישראליות. הכוונה המקורית של האוצר ושל החשב הכלל, שוקי אורן, הייתה שהמדינה תשקיע עד 5 מיליארד שקל כנגד השקעה של הגופים המוסדיים באותן קרנות. אלא שאז שינה האוצר את עמדתו, ומעבר ל-3 הקרנות שכבר קמו, לא הוקמו חדשות. בסופו של דבר, כיום האוצר משקיע בקרנות 1.1 מיליארד שקל, כאשר ההיקף הכולל שלהן הוא 4.5 מיליארד שקל.  

 

כיום פועלות בשוק 3 קרנות: קרן המנוף "בראשית", קבוצת "סנונית" וקבוצת KCPS. עד היום חתמו הקרנות על 3 הסכמי הלוואה בסכום כולל של 370 מיליון שקל לחברות הכשרת הישוב, ניסן תעשיות רפואיות וקרדן ישראל. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפעל תפרון. גלגל הצלה
צילום: אחיה ראב"ד
מומלצים