שתף קטע נבחר

 

ארה"ב: איראן מחזקת את נחישותנו לפעול נגדה

מעצמות המערב הגיבו בדאגה להודעת איראן על ניסוי מוצלח בטיל ארוך טווח המסוגל לפגוע בישראל. הבית הלבן טען כי מעשי איראן סותרים את טענתה שתוכנית הגרעין שלה נועדה למטרות שלום, ובצרפת סבורים כי מדובר במסר רע ומדאיג לעולם

ארצות הברית אמרה אחר הצהריים (יום ד') כי הניסוי האיראני בטיל ארוך-טווח רק מאחד את הקהילה הבינלאומית בחזית אחת נגד הרפובליקה האיסלאמית. הבית הלבן ציין כי הניסוי למעשה מפריך את טענת איראן לפיה תוכנית הגרעין שלה נועדה למטרות שלום.

 

"בעוד הקהילה הבינלאומית מציעה לאיראן הזדמנות לשקם את האמון בה, ניסוי הטילים האיראני חותר תחת טענות המדינה כי היא פועלת למטרות שלום", אמר מייק האמר, דובר מטעם הבית הלבן. "פעולות מסוג זה רק יגבירו את הנחישות של הקהילה הבינלאומית לגרום לאיראן לקחת אחריות על מעשיה המתריסים בכל הקשור לתוכנית הגרעין".

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ממשלת גרמניה פרסמה בצהריים תגובה לניסוי ואמרה כי "החדשות שיוצאות מאיראן מדאיגות. צעד זה לא ישקם את אמון העולם באיראן". בצרפת הביעו עמדה דומה: "הניסוי מאוד מדאיג ומעביר מסר רע לקהילה הבינלאומית".

 

ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, התייחס מוקדם יותר לניסוי ואמר שהדבר מדגיש את הצורך בסנקציות חמורות יותר על טהרן. "הניסוי מעורר דאגה רבה בקרב הקהילה הבינלאומית, והיא מחזקת את הטענה כי יש לקדם סנקציות נוספות", אמר בראון בתום שיחה עם מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, בוועידת האקלים בקופנהגן.

 

טהרן זעזעה היום את העולם כאשר הודיעה רשמית שערכה ניסוי מוצלח נוסף בטיל ה"סג'יל 2". לפי הדיווח בתחנת הטלוויזיה האיראנית הרשמית בערבית "אל-עלאם", הטיל ששוגר הוא בעל טווח ארוך יותר מטיל השיהאב-3, ובטווח שלו נמצאים ישראל ובסיסי צבא ארצות הברית במפרץ הפרסי.

 

מדובר בטיל שאותו הציגה איראן לראשונה בפומבי רק לפני חודשים ספורים, במהלך מצעד צבאי. הסג'יל הוא טיל דו-שלבי המונע בדלק מוצק, עובדה שיכולה

לאפשר הכנתו לשיגור במהירות רבה יותר. הטיל מסוגל להגיע לטווח של כ-2,000 קילומטר, אך הוא נחשב למתקדם יותר מהשיהאב-3, שמונע בדלק נוזלי.

 

שיגורו של הטיל נעשה בעיצומה של החרפה נוספת ביחסי איראן וארה"ב, לאחר שבית הנבחרים האמריקני החליט לאשר סנקציות על מכירת נפט מזוקק לרפובליקה האיסלאמית. החלטה זו טעונה כעת את אישורם של הסנאט ושל הנשיא, ברק אובמה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאבד אמון. אובמה
צילום: AP
צילום: רויטרס
מודאגת. מרקל
צילום: רויטרס
צילום: AFP
מסר רע. הניסוי באיראן
צילום: AFP
מומלצים