חשד: חברות השמה להיי-טק מפלות על בסיס גיל
בעקבות דיווחים שנשלחו למשרד התמ"ת על-ידי התאחדות עובדי תעשיות העלית בישראל, המאגדת את עובדי ההיי-טק, יחקור המשרד חברות השמה החשודות בפרסום מודעות דרושים עם הגבלת גיל מקסימלי. ההתאחדות: מדובר בחברות מפלות, אשר "עוברות בגסות ובפומבי על חוקי העבודה בישראל"
משרד התמ"ת יחל בבדיקה נגד חברות השמה בענף ההיי-טק בשל חשדות לאפליה על-בסיס גיל. הבדיקה תחל בעקבות דיווחים שנשלחו למשרד על-ידי התאחדות עובדי תעשיות העלית בישראל, גוף שהוקם לפני כמה חודשים כדי לאגד את עובדי ההיי-טק. אפליה על-בסיס גיל, כמו אפליה בשל מין או גזע, אסורה על-פי חוק שיוויון הזדמנויות בעבודה. בתמ"ת לא מסרו מי הן חברות ההשמה שיחקרו.
אפליה בעבודה - כתבות נוספות:
- המועמדת נדחתה בגלל היריון - רמי לי תפצה
אנשי ההתאחדות שלחו לפני כשבוע לאגף האכיפה במשרד מספר דוגמאות למודעות דרושים לעובדים שונים בענף, כאשר מצויינת בהן הגבלה של הגיל המקסימלי להגשת מועמדות לעבודה. כך, לדוגמא, מודעת דרושים למנהל רשת ציינה במפורש כי טווח הגילאים המבוקש הוא 40-27, ובמודעה אחרת למשרת סמנכ"ל טכני נכתב כי הטווח הוא 40-30.
יו"ר ההתאחדות, בצלאל גרינברג, שלח אז במקביל גם מכתב לראשי אגף האכיפה במשרד ולשר התמ"ת, בנימין בן-אליעזר, בו הוא כותב: "מדובר בתופעה רחבה במסגרתה מספר חברות כוח אדם והשמה בישראל מנצלות את היותן גוף מתווך, כדי להפלות עובדים בקבלה לעבודה על בסיס גיל. האכיפה בתעשיות העילית נדרשת כיום יותר מתמיד וכאמונים על הנושא אנו מצפים כי תפעלו בהקדם למיגור התופעות השליליות".
לדברי גרינברג, רוב עובדי ההייטק שפוטרו מאז פרוץ המשבר הכלכלי האחרון הם בני 35 ומעלה: "זאת אינה מקריות אלא מגמה. המעבידים מנצלים את המשבר לטובת חיפוש אחר דרכים להקטנת עלויות החברה ואחת מהן היא פיטוריו של העובד המבוגר והיקר יותר למעביד לטובת הכנסת עובד צעיר וזול יותר במקומו". בהתאחדות דורשים מהמשרד לפרסם את רשימת החברות שעברו על החוק כך שעובדי תעשיות העילית והציבור כולו יידעו מיהן אותן חברות מפלות, אשר "עוברות בגסות ובפומבי על חוקי העבודה בישראל".
מודעות עם גיל מקסימלי
מומלצים