הכלכלה הבריטית ממשיכה להידרדר
בריטניה נותרת המעצמה הכלכלית האחרונה שעדיין סובלת מהמיתון העולמי. הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה פרסמה שהתמ"ג של בריטניה הצטמצם ב-0.2% ברבעון השלישי
על פי נתונים שפורסמו אתמול (ג'), בריטניה נותרת המעצמה הכלכלית האחרונה שעדיין סובלת מהמיתון העולמי, זאת למרות שישנם סימנים של התאוששות בעקבות התכווצות קטנה מהצפוי של התפוקה במדינה.הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה פרסמה שהתמ"ג של בריטניה הצטמצם ב-0.2% במהלך החודשים יולי-ספטמבר, בהשוואה לשלושת החודשים שקדמו להם.
למרות שהנתונים היו טובים יותר מהערכת הלשכה לסטטיסטיקה שעמדה על ירידה של 0.3%, הקונצנזוס בקרב האנליסטים העריך שתהיה ירידה של 0.1%.
בהשוואה לרבעון המקביל בשנה שעברה, רשם התמ"ג ירידה של 5.1%.
"חזרה הגיונית לצמיחה ברבעון הרביעי של השנה נראית כמעט כדבר בטוח, כשהחברות הקמעוניות מרוויחות ממה שנראה כמחזור מכירות חג מולד חזק מאוד", אומר בן ריד, כלכלן במרכז המחקר לכלכלה ועסקים - מרכז ייעוץ עצמאי.
כלכלת בריטניה, שנאבקת באחוזי אבטלה גבוהים וחוב ציבורי עצום שנגרם כתוצאה מהמשבר הכלכלי הגלובלי, הצטמצמה זה שישה רבעונים ברציפות, המיתון הארוך ביותר שנרשם בממלכה מאז החל תיעוד רשמי של הצמיחה, בשנת 1955. לעומת בריטניה, דנמרק הודיעה כי יצאה מהמיתון כבר ברבעון השלישי בעקבות צמיחת הכלכלה שלה ב-0.6%, בהשוואה לרבעון השני של השנה.
שר האוצר הבריטי, אליסטר דרלינג, הודה לאחרונה כי המיתון יהיה עמוק יותר ממה שחשבו, ושהכלכלה צפויה להצטמצם ב-4.75% השנה. זאת, בהשוואה להערכה הממשלתית שעמדה על ירידה של 3.5%. בתחזיתו האחרונה, העריך שר האוצר הבריטי כי בשנת 2010, צפויה הכלכלה לצמוח ב-1% עד 1.5%.
"למרות שאנחנו תומכים בהערכה כי אכן תירשם בקרוב צמיחה בבריטניה", אומר הווארד וילדון, אנליסט בכיר בחברת BGC, "ולמרות שקצב אובדן העבודות אכן מואט, עדיין לא הצלחנו למצוא עדויות מספקות להשקעות חדשות במגזר העסקי, שיכולות להוביל ליצירת עבודות חדשות ולצמיחה בת-קיימא".