שתף קטע נבחר

 

האיטי: 225 אלף ילדים מועסקים בתנאי עבדות

מחקר שערכה אגודה אמריקנית חושף כי מספר הילדים העבדים גדל בהתמדה במדינה הענייה בעולם. הילדים, רובם המכריע בנות, סובלים מהתעללות מינית, גופנית ונפשית

כ-225 אלף ילדים במדינה הקריבית האיטי נאלצים לעבוד בכפייה וללא שכר ברחבי המדינה הענייה בעולם. כך עולה מדו"ח חריף שפרסם היום (ד') מכון מחקר עצמאי. מדובר בעלייה חדה במספר הילדים העבדים, בהשוואה לנתונים שאסף האו"ם בתחילת העשור.

 

האגודה הפן אמריקנית לפיתוח (PADF) פרסמה דו"ח מקיף לגבי מצב הילדים בהאיטי, לפיו כ-225 אלף ילדים נדרשים לעבוד למחייתם מבלי לקבל

תשלום. רוב הילדים נשלחים לעבדות על ידי הוריהם, שאינם מסוגלים לכלכל את משפחותיהם. כתוצאה מכך סובלים הילדים - רובם בנות - מהתעללות מינית, גופנית ופסיכולוגית.

 

תופעת הילדים העבדים, המכונים בהאיטי בשם "רֶסטַבֵק", היא מקור גדול לבושה בעיני רבים בהאיטי. המדינה באיים הקריביים הוקמה בעקבות מרד של עבדים לפני יותר מ-200 שנה, והיתה הרפובליקה השנייה ביבשת אמריקה אחרי ארצות הברית. 


הרוב נשלחים על ידי הוריהם. ילדה בפורט-או-פרינס (צילום: AP)

 

קלן סמאקר, אחד ממנסחי הדו"ח, אמר שמספר ילדי ה"רסטבק" גדל משנה לשנה כתוצאה מתהליך העיור המתרחש במדינה. יותר ויותר משפחות כפריות נודדות לבירה פורט-או-פרינס בתקווה לשפר את מצבן. אולם ברוב המכריע של המקרים - התוצאה הפוכה.

 

מחקר דומה שערכה סוכנות האו"ם למען הילדים, יוניצ"ף, לפני שבע שנים טען כי מספר ה"רבסטק" בהאיטי עומד על 172 אלף ילדים. "רוב האנשים שעובדים

עם ילדי ה'רסטבק' חושבים שהנתונים האלה, שלנו וגם של יוניצ"ף, למעשה נמוכים מדי ואינם מציגים את מכלול הבעיה", אמר הרב רזפימבהיני, העומד בראש PADF.

 

מנסחי הדו"ח המליצו לממשלת האיטי ולתורמים מרחבי העולם ליזום צעדים למיגור תופעת העבודת בקרב האוכלוסייה הענייה. כמו כן, הם קראו להרחיב את השירותים הסוציאליים במדינה, להקים מקלטים לנפגעות תקיפה מינית. למרות העלייה במודעות הציבורית לתופעה, חוקרים טוענים כי לא ידוע להם על אף מקרה של סחר בעבדים או העסקת ילדים ללא תשלום שהגיע לבית המשפט בהאיטי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המדינה הענייה בעולם. האיטי
צילום: רויטרס
מומלצים