אפללו ביקש לפרוש מקדימה: איבדתי אמון בלבני
ראש הממשלה אמנם מחזר אחרי חברי כנסת מקדימה - אך המכה על לבני נחתה מכיוון אחר. ח"כ אלי אפללו ביקש לפרוש מהמפלגה ולהקים סיעת יחיד, משום שאיבד אמון בהנהגתה. הוא הבהיר כי אין בכוונתו לערוק לליכוד: "יש לי בעיה לגבי ההתנהלות של דברים מסויימים, ולכן ביקשתי לפרוש"
בעוד שראש הממשלה מנסה לפרק את קדימה - ציפי לבני חוטפת מכה מכיוון אחר: ח"כ אלי אפללו (קדימה) סיפר הערב (יום ד') ל-ynet כי ביקש אתמול מיושבת ראש המפלגה לפרוש לסיעת יחיד, משום שאיבד את האמון בהנהגתה. גורמים המקורבים לח"כ אמרו כי המגעים עם לבני החלו כבר לפני כחודשיים וחצי, אז ביקש לפרוש. גם מקורבים ללבני אישרו כי זה חודשים ארוכים אומר אפללו שהוא מתלבט לגבי המשך דרכו בפוליטיקה ובקדימה.
"אני לא במשחק של השבעה או השמונה", הבהיר אפללו, כשהוא מתייחס לחבורת הח"כים מקדימה שאיתם ניהל נתניהו שיחות בניסיון להעביר אותם לליכוד. "יש לי בעיה לגבי ההתנהלות של דברים מסויימים, ולכן ביקשתי לפרוש כסיעת יחיד. זה לא קשור לדבר הזה שמדברים עליו בימים אלה. אם היא לא תיתן לי בטוב, אני אפעל בדרכים הלגיטימיות והפרלמנטריות כדי לנסות ולפרוש, כי איבדתי את אמוני בהנהגתה של ציפי".
על פי חוק מימון מפלגות, אם קדימה לא תאפשר לאפללו לעזוב את המפלגה, הוא יהיה על תקן פורש, ולכן לא יוכל לקבל כל תפקיד - לא שר ולא סגן שר. הוא גם לא יוכל להתמודד על מקום בכנסת הבאה באחת מהסיעות החברות בכנסת הנוכחית, ולא יכול לקבל חברות בוועדה, אלא אם מישהו יוותר על מקומו בשבילו. לכל היותר, הוא יוכל להתמודד במסגרת רשימה חדשה, שלא התמודדה בעבר. איסורים אלה יתבטלו אם קדימה תאפשר את עזיבתו.
בוים: "מאוחדים תחת לבני"
הרוחות סערו היום במערכת הפוליטית בעקבות שיחותיו של ראש הממשלה עם חברי כנסת מקדימה, בעיצומם של הדיונים הקדחתניים של שרי השביעייה בעסקת שליט. יו"ר הוועדה לביקורת המדינה אף שיגר מכתב ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, בבקשה שיבדוק את ההבטחות שקיבלו חבריו לסיעת קדימה מנתניהו ונציגים מטעמו, בתמורה לעריקתם אל הליכוד. במכתב, שהגיע לידי ynet, מבקש חסון ממזוז לבדוק אם בהבטחות יש "כדי עבירה של מתן שוחד".
גם יו"ר האופוזיציה לבני, לא חסכה בביקורת מראש הממשלה. במהלך נאום במליאת הכנסת כינתה לבני את מהלכיו האחרונים של נתניהו כ"פוליטיקה מבישה שעוררה בי שאט נפש".
מלבד אפללו, הוזכרו שמותיהם של שבעה ח"כים כמועמדים לפרישה, או ככאלה שעמם נוהל משא-ומתן: רונית תירוש, יעקב אדרי, אריה ביבי, עתניאל שנלר, יוליה שמאלוב-ברקוביץ' וזאב בוים. שיחות נוהלו גם עם ח"כים נוספים, שדחו לחלוטין את ההצעה.
מבין השישה, שניים הכחישו היום כי בכוונתם להיענות לחיזורים: בוים ואדרי. "זהו תמרון
פוליטי צר, תוך בחישה בענינייה של קדימה, המעיד יותר על הנחתום ועיסתו התפלה", אמר בוים. "קדימה, מאז הקמתה, רואה את המדינה וטובתה כערך עליון. למען השגתו היא פעלה ותמשיך לפעול, מתוך אחדות השורה, תחת הנהגתה של יו"ר התנועה, הגברת ציפי ליבני". גם אדרי אמר בשיחה עם ynet כי לא עולה בדעתו האפשרות לפרוש מקדימה.
אשר לארבעת הנותרים - הם סירבו להתייחס באופן ישיר לטענות, או להכחיש כי הם מתכוונים לפרוש מהמפלגה. לבני ניהלה שיחות עם כמה מהח"כים ששמם הוזכר כמועמדים לפרישה, אולם לא הצליחה לקבל הבטחה כי אין בכוונתם לפרוש.