והיא שעמדה למשפחת רזאל
אהרן רזאל וסבתו, ניצולת שואה, שיתפו פעולה בערב מיוחד לרגל עשרה בטבת. הסבתא סיפרה על תלאותיה והציגה את הטלאי הצהוב שנשאה בהולנד, ורזאל ליווה אותה בשירים
פרט לצום הנהוג בו, עשרה בטבת נקבע על-ידי הרבנות כיום הקדיש הכללי לזכר נפטרים שיום מותם לא נודע. רבים אומרים "קדיש" ביום זה לעילוי נשמת קרובי משפחתם שנרצחו בשואה על-ידי הנאצים ועוזריהם. פני רוזלר, סבתו של אהרן רזאל, היא ניצולת שואה בת כ-90, שלא שוכחת את הזוועות. יחד עם נכדהּ השתתפו השניים בערב מיוחד לקראת י' בטבת.
במהלך הערב סיפרה רוזלר על השנים הקשות באירופה, והתלאות שעברה. בין שיר לשיר של רזאל היא גוללה את קורותיה, ואף הציגה לקהל את הטלאי הצהוב שנאלצה לשאת בהולנד. הטלאי נקבר באדמה על-ידי איכר שהסתיר את בני המשפחה, ובתום המלחמה - נתן אותו בחזרה לרוזלר. צפו בקטע מתוך הערב, ובאהרן רזאל מבצע את השיר שהלחין אחיו, יונתן רזאל - "והיא שעמדה".
בסוף הערב הזמינה רוזלר את נכדהּ לשיר את אחד מלהיטיו - "הסנה בוער", אשר עוסק בצמח המדברי שעולה
באש - אך איננו אוכּל. את המסר לא היה צורך להסביר.
את ערב העיון יזם המרכז ללימודי השואה של המכללה ירושלים. ראש המרכז, אסתר פרבשטיין, ניתחה במהלך הערב את דפוסי ההנצחה המיוחדים שפותחו בחברה הדתית לקורבנות השואה.
"גניבת השלט באושוויץ היא סימפטום של הניסיונות להשכיח את השואה ולהתכחש לה", התייחסה פרבשטיין לאקטואליה, "ערב העיון הזה הוא חלק מהתשובה שלנו - פשוט לזכור ולא לשכוח, בעזרת לימוד, בעזרת דיון וגם בעזרת שירה".