שם המשחק: מינון
לא בטוח שהשבץ המוחי שחטף שחר הוא תוצאה של אימון יתר, אך מהם הנזקים שעלולים להיגרם מסוג כזה של אימון? ד"ר נעמה קונסטנטיני, יו"ר הוועדה הרפואית של הוועד האולימפי בישראל, מסבירה
הרופאים אינם יודעים בוודאות אם השבץ המוחי של שחר נגרם בעקבות אימון יתר, אבל הם מזהירים מפני נזקים נוספים שעלולים להיגרם כמו קרע בשרירים, נקעים, שברים וקריעת כלי דם
הרופאים אינם יודעים בוודאות אם האירוע המוחי שבו לקה שחר התרחש בעקבות "תסמונת אימון היתר," וגם אם כן, לדעתה של ד"ר נעמה קונסטנטיני, יו"ר הוועדה הרפואית של הוועד האולימפי בישראל, מדובר באירוע חריג. בשנים האחרונות יודעים הרופאים לאבחן את "תסמונת אימון היתר" המתרחשת בקרב ספורטאים מקצועיים וחובבים וכן בפריקים של חדרי כושר, שמבצעים ספורט אינטנסיבי. לא פעם, בעקבות לחץ שנוצר על העורק, נגרמת הפרעה בזרימת הדם למוח, דבר שעלול להסתיים, כאמור, באירוע מוחי.
"שם המשחק הוא מינון. הגוף שלנו חכם מאיתנו וכשהוא מאותת לנו שמשהו אינו כשורה, צריך להפסיק מיד כל אימון, כי בספורט לא אמורים להרגיש רע," אומר ד"ר דני נמט, מנהל מרכז ספורט ילדים וסגן מנהל מחלקת ילדים, במרכז הרפואי "מאיר." "החוכמה היא לבצע תרגול בצורה מושכלת ובמתאם מלא למצב וליכולת הגופנית של כל מתאמן."
"אירוע מוחי נחשב לסיכון בפוטנציה אבל הוא נדיר לחלוטין," אומרת ד"ר נעמה קונסטנטיני ומסבירה שאימון יתר יכול לגרום לנזקים רבים, כמו לקרעים ברצועות הצולבות בברך, קרעים בשרירים, נקעים, שברים, קריעת כלי דם בצוואר העלולה לגרום לאובדן עין, שברים באף, דימומים ואפילו שטפי דם תוך-גולגולתיים.
לדבריה של ד"ר קונסטנטיני, גם ספורט שנחשב לקל, כמו פילאטיס ויוגה, עלול לגרום לחולי ואף לסכנות. יחד עם זה היא מבקשת להדגיש שיתרונות הפעילות הגופנית עולים על הסיכונים להינזק ממנה.
דוגמה לנזק שנגרם בפעילות קלה אירע ליפית (שם בדוי,( ספורטאית חובבת כבת .40 לפני שנתיים היא הגיעה למרכז הרפואי "וולפסון" עם שיתוק ברגליה, שנגרם בעקבות ישיבת לוטוס בזמן תרגול יוגה, שבה נוצר לחץ על עצב מסוים באזור הברך לאורך זמן. למזלה, הנזק היה הפיך ואחרי תקופת אשפוז ארוכה, שכללה מנוחה מוחלטת, העצב שנפגע התאושש.