שתף קטע נבחר

ישראל בעלייה: גידול של 17% בעולים ב-2009

בשנה האחרונה הגיעו לישראל 16,200 עולים, כ-2,500 יותר מאשתקד. חלק הארי באו מברה"מ לשעבר, אבל יש גם שלושה מלבנון ואחד מטייוואן. לאורך העשור עלו כמעט רבע מליון איש. הסוכנות הציגה מודל סיוע חדש: "שטיח אדום"

יכול להיות שזו האנטישמיות המתגברת ברחבי העולם בשנה החולפת, אולי מהשלכות המשבר הכלכלי - אבל השורה התחתונה היא אחת: יותר עולים נחתו השנה בישראל. לפי נתוני משרד הקליטה והסוכנות היהודית, ב-2009 גדל מספר העולים ב-17 אחוזים לעומת השנה שעברה, ועמד על כ-16,200 בני אדם, בהשוואה לכ-13,860 ב-2008.

 

לפי הנתונים שהוצגו אחר הצהריים (יום א') במסיבת עיתונאים משותפת לשני הגופים, בעשור האחרון הגיעו ארצה 221 אלף עולים מכל רחבי העולם.


עולה מארה"ב נוגע בארץ המובטחת (צילום: AFP)

 

בשנה החולפת לא עלו ארצה עולים מאתיופיה בני הפלשמורה, שקצב בואם ארצה נתון להחלטת ממשלה. יחד עם זאת, יו"ר הסוכנות נתן שרנסקי, הביע את תקוותו שהממשלה תקבל החלטה להעלות את 8,700 האנשים השוהים במחנות המעבר באדיס אבבה ובגונדר בהקדם, וציין כי הסוכנות ערוכה לפעול בהתאם למדיניות שתיקבע. שרנסקי הוסיף כי בינואר צפוי להגיע ארצה מטוס ובו 250 עולים מאתיופיה שקיבלו אישור ממשרד הפנים.


 

על פי הנתונים שהוצגו, ממדינות ברית המועצות לשעבר ומזרח אירופה היגרו ארצה בהתאם לחוק השבות 7,120 עולים לעומת 5,867 ב-2008 (גידול של 21%); מארצות דוברות אנגלית (ובהן צפון אמריקה, בריטניה, דרום אפריקה, מדינות אוקיאניה ואחרות) כ-5,300 עולים לעומת 4,511 (17% יותר);

ממדינות אירופה המערבית (ובהן צרפת, בלגיה ועוד) כ-2,600 לעומת 2,402; ממדינות אמריקה הלטינית כ-1,230 בהשוואה ל-1,078 אשתקד. 60% מהעולים החדשים הם צעירים מתחת לגיל 35.

 

ומאיפה עוד הם באים? ב-2009 הגיעו לארץ 47 עולים מתימן; 25 ממרוקו, 13 מטוניסיה ושלושה מלבנון. ארבעה עולים העדיפו את ישראל על פני הונג קונג, ומספר זהה בא מהאי מאוריציוס; מיפן עלו שלושה, כמו גם מסין, ומהונדורס שניים. עולה אחד הגיע מכל אחת מהמדינות: מרטיניק, מדגסקר, קניה וטייוואן.


 

בימים הקרובים, עד סוף השנה, צפויות לנחות בארץ ארבע טיסות מרוכזות: כ-210 עולים יגיעו בטיסות של הסוכנות היהודית מדרום אפריקה, צרפת ואנגליה. עוד כ-200 מצפון אמריקה יטוסו בסיוע ארגון "נפש בנפש" בשיתוף הסוכנות היהודית.

 

עם הנחיתה: ליווי צמוד של מתנדבים

שרנסקי גם הודיע היום כי הסוכנות מתחילה בהפעלת מודל מיוחד לעידוד עלייה וקליטת העולים שנקרא "שטיח אדום". המודל, המסייע לעולה בקליטתו הראשונית בארץ, מבוסס על הענקת ליווי צמוד, החל מהמפגש הראשון בארץ המוצא ועם הנחיתה, בסיוע מתנדבים.

 

כמו כן, העולה משתתף ביריד קליטה ראשוני, המתקיים 24 שעות מרגע הנחיתה, שבו הוא בוחר ולומד להכיר את החברות והארגונים המסייעים בקליטתו ואלה המעניקים לו שירותים (כמו קופת החולים, הבנק, הביטוח הלאומי ועוד).

פיילוט של המודל הופעל כבר השנה ובמסגרתו נקלטו יותר מעשירית מהעולים (כ-1,800 בני אדם) שהגיעו ארצה בתשע טיסות מרוכזות של הסוכנות היהודית, מיעדים שונים, בשיתוף ארגונים נוספים.

 

בסוכנות מציינים גם שהורחבה הפעילות בקרב אוכלוסיות חדשות ברחבי העולם. "כל עולה מחזק את מדינת ישראל ומהווה נכס אסטרטגי החיוני למדינת ישראל", אמר יו"ר הסוכנות שרנסקי. השרה לקליטת עלייה, סופה לנדבר, אמרה כי "סמלי ששינוי לטובה במגמת העלייה חל בשנה כשאנו חוגגים את שנת ה-20 לעלייה מברית המועצות לשעבר. אנו עדים גם לגידול חסר תקדים בכמות הישראלים החוזרים לארץ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עולים מצרפת (ארכיון)
צילום: איי פי
צילום: גיל יוחנן
שרנסקי. כל עולה הוא נכס אסטרטגי
צילום: גיל יוחנן
לנדבר. שינוי סמלי
מומלצים