עונשי מאסר לעודד גולד ושלמה וחניש
גזר דין למעורבים בפרשת מרכז ההשקעות: שני אנשי העסקים הואשמו כי קיבלו במרמה כ-53 מיליון שקל ממרכז ההשקעות. בית המשפט גזר על עודד גולד 8 שנות מאסר ועל שלמה וחניש 6 שנות מאסר וקנס אותם ב-1.5 מיליון שקל. הנאשמים הודיעו כי יערערו על הכרעת הדין וגזר הדין לבית המשפט העליון
בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר שמונה שנות מאסר בפועל על עודד גולד, שהורשע בביצוע שורת עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. יחד איתו נדון שלמה וחניש לשש שנות מאסר בפועל. השניים גם נקנסו בסכום של מיליון וחצי שקל. שלמה סדרס נדון לשנת מאסר בפועל ולקנס של 250 אלף שקל.
שני אנשי העסקים הואשמו כי בהיותם בעלי מניות ומנכ"לים של תאגידים שונים קשרו קשר כדי לקבל במרמה כספים והטבות ממרכז ההשקעות, ובכך ניצלו את משאבי המדינה שנועדו לתמוך בחוק לעידוד השקעות הון. השניים הואשמו כי קיבלו במרמה בנסיבות מחמירות כ-53 מיליון שקל ממרכז ההשקעות, בערכים נומינליים של 94', עת ביצעו את העבירות.
בית המשפט קיבל היום את טענת התובעים, ליאת בן ארי ונועם עוזיאל מפרקליטות מיסוי וכלכלה, וגזר על השלושה את העונשים החמורים.
השופט אורי שהם כתב בגזר דינו היום: "עבירות מסוג זה מחייבות הטלת עונשים כבדים על העבריינים למען יראו וייראו, שכן רק כך ניתן יהיה להרתיע עבריינים מפני ביצוע עבירות דומות, עבירות שהן פרי תכנון מוקדם ובחינה מושכלת של גורמי הרווח וההפסד. אם יקנן החשש בקרב אותם עבריינים פוטנציאליים כי העבירות תיחשפנה לעיני כל, וכי גילוין יביא להעמדה לדין ולהטלת עונשי מאסר לתקופות משמעותיות, ישפיע הדבר, לפחות על חלק מאותם עבריינים ויגרום להם להרהר בשנית בדבר ביצוע העבירות".
השופט קובע עוד כי העבריינות הכלכלית פוגעת בכל אזרח ואזרח במדינה הנאלץ לשאת בנטל. עוד קובע השופט כי מעשיהם של הנאשמים נועדו להוצאת כספים במרמה מרשויות המדינה וכי הם עשו שימוש בחברות בבעלותם כדי להוציא כספים במרמה, ובנוסף על מנת לטשטש את מעשיהם עברו סכומי עתק בין חשבונות בארץ ובחו"ל. השופט קבע עוד כי השלושה פגעו במשק ובכלכלה של מדינת ישראל.
בית המשפט עיכב את ביצוע העונש, לאחר שהנאשמים הודיעו כי יערערו על הכרעת הדין וגזר הדין לבית המשפט העליון.