עו"ד יעקב וינרוט מואשם במתן שוחד ובהלבנת הון
לפי החשד, שוקי ויטה, שכיהן כפקיד שומה גוש דן, שכר את שירותיו המשפטיים של וינרוט ושילם לו שכר טרחה מופחת. בתמורה נחשד ויטה כי הקל בהסכמי השומה של לקוחותיו של וינרוט, בהם גאידמק וצ'רנוי. ויטה הואשם בקבלת שוחד. וינרוט: "אמת ממעמקים תצמח"
אישומים בפרשת ויטה-וינרוט: כתב אישום הוגש בצהריים (ה') לבית המשפט המחוזי בת"א כנגד יעקב וינרוט ושוקי ויטה. וינרוט הואשם במתן שוחד והלבנת הון. לעומת זאת הפרקליטות לא הגישה נגדו אישום בגין קבלת דבר במרמה והפרת אמונים. ויטה, בכיר לשעבר במס הכנסה, הואשם בקבלת שוחד. כנגד רו"ח זאב פלדמן לא הוגש כתב אישום. עו"ד שוקי למברגר, משנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים, הודיע בצהריים לצדדים על כתבי האישום נגדם.
לפני כעשרה חודשים הודיעה הפרקליטות כי ויטה, וינרוט ופלדמן חשודים בשורה ארוכה של עבירות: מתן ולקיחה של שוחד, מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה ועבירה לפי חוק איסור הלבנת הון.
לפי החשד, ויטה, שכיהן בתקופה הרלבנטית כפקיד שומה גוש דן, שכר את שירותיו המשפטיים של וינרוט ושילם לו שכר טרחה מופחת. מכתב האישום עולה כי הפרקליטות טוענת כי וינרוט פעל מול ויטה להשיג הקלות בהסכמי המס ל-4 לקוחות: ארקדי גאידמק, מיכאל צ'רנוי, יעקב ברנט ודן גרטלר.
מכתב האישום עולה כי הפרקליטות טוענת שווינרוט קיבל מהלקוחות שכר טירחה גבוה עבור הסכמי המס שהשיג להם. על פי טענת הפרקליטות גאידמק שילם לוינרוט סכום של כ-16 מיליון שקל, צ'רנוי שילם סכום של כ-14 מיליון שקל, דן גרטלר שילם סכום של כ-1.6 מיליון שקל ולא ידוע כמה שילם לו ברנט. יודגש כי הלקוחות עצמם לא חשודים בדבר.
עורכי דינו של ד"ר יעקב וינרוט, דן שינמן, פרופ' דוד ליבאי, נבות תל-צור, נוית נגב ואיריס ניב-סבאג מסרו בתגובה: "אנו מצטערים על החלטת הפרקליטות להגיש כתב אישום. בשימוע הראינו כי אין בסיס להעמדתו של עו"ד ד"ר וינרוט לדין, וכי הוא לא עבר כל עבירה. צר לנו כי יהיה עלינו להלחם על כך בבית המשפט, אך אנו משוכנעים כי האישומים יופרכו בבית המשפט.
"העובדה שעו"ד וינרוט נאלץ לשמוע על החלטת הפרקליטות אתמול באמצעות כלי התקשורת היא מזעזעת ובלתי נסבלת. הראינו בשימוע כי בנסיבות העניין לא היה מדובר כלל בשוחד. עו"ד וינרוט ייצג את שוקי ויטה וגבה ממנו שכר טרחה. הוא ידוע כמי שמסייע ומייצג אף בחינם, ובמקרה זה גבה משוקי ויטה שכר טרחה הולם וראוי, שתאם את העבודה שהושקעה בעניינו.
"מעבר לכך - לא היה לעו"ד וינרוט כל עניין או מניע לשחד כביכול את שוקי ויטה ואין בסיס לייחס לו כוונת שוחד. הלקוחות שטופלו באותה עת אצל שוקי ויטה לא זכו לכל יתרון או הקלה, וממילא עו"ד וינרוט לא טיפל בענייני המס של לקוחות אלה. גם לעבירת הלבנת ההון אין כל יסוד ועו"ד וינרוט פעל בעניין זה באופן תקין לחלוטין וללא כל כוונה הסתיר".
עו"ד אלון רון, בא כוח שוקי ויטה מסר בתגובה: מבחינתנו של שוקי ויטה יש הקלה מסויימת מכיוון שהוא ממתין כבר שנים לא מעטות להזדמנות לטפל בכול מה שהוטח בו בפורום ששומע ומקשיב ומעניק הזדמנות ראויה להתגונן. צר לי על ההחלטה. אני מכיר את הפרשה ואת חומר הראיות ואני יכול לומר בביטחון ששוקי לא לקח שוחד ולא עשה שום פעולה שפוגעת בתפקיד שהוא נשא בו בו. הגשת כתב האישום תיתן לו סוף סוף הזדמנות שהמתין לה זמן רב. שוקי מקווה מאוד שכתב האישום יוגש במהירות".
תגובת עו"ד ד"ר יעקב וינרוט: "עמדתי האישית היתה ידועה, מעולם לא האמנתי בשימוע ולכן לא הופתעתי. אני בטוח בצדקתי ובהוכחתה בבית המשפט, שם אבקש דיון דחוף ומהיר.
"לדאבוני, אינני הראשון לשאת את כתר הקוצים הזה. נשאו אותו לפניי רבים וטובים, חלקם ואולי אף רובם יוצגו על ידי. בין אותם רבים וטובים מצויים טובים עד מאד, ביניהם שר המשפטים יעקב נאמן ועו"ד יגאל ארנון. כל שאני מצר על הסבל שנגרם למשפחתי ולי ועל הזמן האבוד. בסופו של דבר, אמת מארץ וממעמקים תצמח".