שתף קטע נבחר

 

אחרי רצח לאון: זינוק בפניות לאגודה להגנת הילד

"תמיד כשקורה אירוע מסוג זה יש הצפה של פניות", אמרה ל-ynet נשיאת האגודה. "לפעמים ההורים לא מאמינים, והגברת המודעות עוזרת לדברים לחלחל כי אכן יש דברים בגו"

"הורים צריכים לשמור על הילדים שלהם טוב טוב, לדעת בדיוק מי השכנים שלהם ומי גר לידם ולא לתת להם להסתובב כך לבד". כך אמרה בסוף השבוע, חנוקה מדמעות, יאנה - אמו של לאון קלנטרוב מבני עי"ש, שנרצח, על פי החשד, ביום שישי האחרון בידי האחים סודמי.

 

 

הרצח האכזרי של לאון בן ה-7 עורר דילמה בקרב רבים מההורים, המעוניינים לעודד את ילדיהם להתנהל באופן עצמאי, על רקע

 הסכנות מעבר לפינה. מייסדת ונשיאת אל"י (האגודה להגנת הילד), ד"ר חניתה צימרין, אמרה היום (א') בשיחה עם ynet כי בעקבות הרצח, הגיעו ל"קו החם" שמפעילה האגודה פניות רבות. "תמיד כשקורה אירוע מסוג זה אנו מקבלים הצפה של פניות, וכך קרה גם הפעם. האימפקט החיובי, לצערי, ממקרים מסוג זה הוא העלאת המודעות והרגישות למקרים שכאלה", הסבירה.

 

לדבריו צימרין, הפניות כוללות תלונות על מעשים מסוגים שונים ומגוונים. "לפעמים תתקשר סבתא ותגיד שהיא חוששת מפני דבר מה שקורה בבית של הבת שלה, אך לפעמים הפגיעות הן מחוץ למשפחה, יש תקיפה מינית בבתי ספר. לאחרונה, יש 'טוויסט' לעניין הזה כשהקטעים מתועדים במצלמה ומועלים ל'יו-טיוב'. לפעמים ההורים לא מאמינים, והגברת המודעות עוזרת לדברים לחלחל כי אכן יש דברים בגו".


אמו של לאון מחזיקה את תמונה בנה (צילום: אבי רוקח)

 

באשר לטיפול בילדים שהותקפו, מותחת צימרין ביקורת על התנהלות הגורמים המוסמכים בעניין הרצח בבני עי"ש. "העובדה שילד צריך לחכות כמה חודשים כדי לקבל זימון לחקירה לאימות המידע, לא עוזרת במקרה הטוב, ובמקרה הרע גורמת לנזק". לדבריה, "אחרי שהילד מדווח יש ציפיות באשר ליכולת לתת לתלונות מענה, אך אם לא נערכים מיד לבדוק את הדברים גורמים לו להרגיש שלמרות שאמר על שהתרחש, אף אחד לא עושה עם זה שום דבר".

 

"אי אפשר להשגיח כל הזמן"

צימרין הסבירה כי כאשר עובר טיפול בתלונה לידי "אל"י", משקיעה האגודה לעיתים שעות טיפול שבועיות רבות, תוך עירוב ההורים בכך. היא קראה לפעול להגברת המודעות בליווי חקיקה, שתסייע בהקמת מערכות לתמיכה. "יש לנו פרויקטים שונים, ובהם כזה העוסק במניעה ומתנהל במתנ"ס, שבו הסברים לילדים, למורים ולהורים. אנחנו מלמדים את הילדים להיות רגישים, בעיקר לצלילים וקולות, אבל אי אפשר להשגיח עליהם כל הזמן".

 

היא אף תיארה מקרה שבו הוכיחה התוכנית יעילות של ממש ברגע האמת. "היתה ילדה שהלכה לישון אצל חברה שלה, ואביה ניסה לתקוף אותה.

 היא התחילה לצרוח, וכשהשופט שאל אותה בדיעבד איך ידעה מה לעשות היא אמרה: 'מה זאת אומרת, יעל (שהיא הדמות בהצגה שבה צפתה) אמרה לי לעשות את זה'".

 

נשיאת אל"י הסבירה כי נוסף על הילדים, פועלת האגודה להנחיל בקרב ההורים את הצורך להקשיב לילדיהם, כדי להצליח לזהות ולהבין מצבים שבהם מתעוררות בעיות. "אנחנו לא יכולים לעמוד מאחורי הילדים בכל דקה, גם כי דברים מסוג זה מזיקים להם, בסופו של דבר. מצד אחד, יש להעניק להם חופש ועצמאות, אך יחד עם זאת, צריך לדעת לזהות את הסימנים, ולא להכות על חטא כשמאוחר מדי", סיכמה צימרין.

 

הקו החם של אגודת אל"י 1-80-223-966

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאון קלנטרוב ז"ל
ד"ר חניתה צימרין
צילום: סטודיו פרג'
נקבר עם הצעצועים. קברו של לאון
צילום: אבי רוקח
אדיר סודמי בבית המשפט
צילום: צפריר אביוב
מומלצים