המשטרה: "ההגבלות לחקור מוגבלים - שגויות"
בשירותי הרווחה ובמשטרה, האחראים על חקירת רצח הילד בבני עי"ש, קוראים לשנות את החקיקה הקובעת כי רק גורמי רווחה מיוחדים רשאים לחקור לוקים בשכלם. מפקד תחנת קריית מלאכי ל-ynet: "רוצים להיות עין בוחנת נוספת בחקירות"
"יש כשל באבחון בעיות עם רפי שכל כשיש תלונה נגדם, בשל העובדה שעל פי החוק רשאים לחקור אותם רק חוקרי רווחה מיוחדים. לו היו משתפים בחקירות מסוג זה גם חוקרי משטרה, ייתכן שהיו יכולים להצביע על המסוכנות", אמר קלנדרוב, שתחנת המשטרה בבני עי"ש נמצאת בתחום שיפוטו, בשיחה עם ynet.
החוק, שקובע הגבלות על חקירת לוקים בשכלם, נכנס לתוקפו לפני שנתיים. רק לפני כחודש נחקרו שני האחים לאחר שנער בן 12 התלונן כי נהגו לחשוף לפני ילדים את איבריהם האינטימיים. לדברי קלנדרוב, גם בחקירת תלונה זו, זומנו חוקרי רווחה מיוחדים, שהסתיימה ללא קביעה של מסוכנות, ועקב כך הם שוחררו.
"אנחנו, כמשטרה, נתונים להחלטות חוקרי הרווחה", אמר קלנדרוב והדגיש: "יש שיתוף פעולה מצוין עם החוקרים הללו, אבל המשטרה אינה יכולה לפעול כאשר אין בידיה ראיות מוצקות של אנשי המקצוע הקובעים כי הנחקרים מסוכנים לקהילה".
"מאז הרצח מגיעות עוד תלונות נגד החשודים"
מנהל מחלקת הרווחה במועצה המקומית בני עי"ש ,יאיר יעיש, אמר גם הוא כי למרות שיתוף הפעולה בין המשטרה לבין אנשיו, ייתכן שיש צורך בשינוי החקיקה בנושא, שתאפשר מעורבות גדולה יותר של המשטרה במקרים מסוג זה. "כבר ביום שישי התחלנו לבדוק את צעדינו במקרה הזה, ומצאנו שפעלנו על פי כל הנהלים. החוקרים אינם פועלים מטעם מחלקת הרווחה של היישוב", אמר.
לדברי יעיש, מאז נרצח קלנטרוב התקבלו במחלקת הרווחה המקומית תלונות רבות על מעשים, לכאורה, שביצעו האחים סודמי נגד ילדים. "פתאום עכשיו, אחרי המקרה הזה, הגיעו אלינו תלונות של הורים וילדים על מעשים שבוצעו על ידי החשודים, בין היתר על מקרים שילדים אפילו לא סיפרו עליהם להורים. המעגלים מתרחבים. אין ספק שאחרי רצח מזעזע כזה, צריך לפעול לחשיבה מחודשת".
מפקד תחנת המשטרה בקריית מלאכי הביע מורת רוח מכך שתושבי בני עי"ש ורשויות הרווחה כאחד, לא הגישו תלונות נגד האחים סודמי בגין העבירות המיוחסות להם. "אנחנו לא נביאים לדעת מה קורה ברחובות", אמר סנ"צ קלנדרוב, והוסיף: "אני, כמפקד תחנה, אשמח מאוד אם נוכל כמשטרה להיות שותפים בחקירות מוגבלים כדי להיות עין בוחנת נוספת".
נוסף על כך, קרא קלנדרוב לבחון שנית את הגישה הרווחת, שלדבריו, פועלת להטמיע את המוגבלים בחברה - בכל מחיר. "אבל אם הקהילה נפגעת, לא עשינו בעצם שום דבר לטובת אף אחד מהצדדים", אמר.