האו"ם: 158 נהרגו בעימותים בקונגו בשבוע שעבר
המדינה השסועה ומוכת הקרבות ממשיכה לסבול מהתלקחות עימותים בין קבוצות אתניות וחיילי הממשלה. כוח שמירת השלום של האו"ם מסר כי בעקבות האלימות, השתלט הצבא על עיירה
יותר מ-150 בני אדם נהרגו בשבוע האחרון בלחימה בין כוחות הביטחון לקבוצות חמושות במחוז אחד ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו. כך מסר היום (א') כוח האו"ם במדינה שבמרכז אפריקה.
תחנת הרדיו "אוקאפי" שפועלת בתמיכת האו"ם דיווחה כי 157 חמושים וחייל אחד בצבא קונגו נהרגו בעיירה איניילה ומחוצה לה ב-31 בדצמבר וב-1 בינואר. איניילה מרוחקת כ-65 קילומטרים מדונגו, שם התפרצה אלימות בין קבוצות אתניות בסוף אוקטובר.
העימות פרץ בעקבות ויכוח על זכויות דיג בין הקהילות באיניילה ומונזאיה. מאז, הכריזו מספר קבוצות חמושות מלחמה נגד ממשלתו של הנשיא ג'וזף קבילייה בקינשסה הבירה. כוחות שמירת השלום אמרו לסוכנות הידיעות "רויטרס" כי הצבא השתלט על העיירה.
בשבוע שעבר, הוארך המנדט של כוח שמירת השלום בקונגו (MONUC) בחמישה חודשים, במקום לשנה כפי שהיה נהוג עד כה. ההארכה המקוצרת נועדה לאפשר לאו"ם לעבוד עם ממשלת קונגו על שינוי המנדט, והתמקדות הכוח באימון חיילים קונגולזים לקראת נסיגת הכוח הבילאומי.
MONUC הוא כוח האו"ם הגדול ביותר בעולם ומשרתים בו כ-20 אלף חיילים וקצינים. הוא הוצב במדינה בתקופת מלחמת האזרחים בשנים 1998-2003, שבמהלכה נהגרו מיליוני בני אדם.
למרות הדיווחים על רציחות ומעשי אונס שמבצעים חברי הקבוצות החמושות, שמממנות את עצמן באמצעות ייצוא לא חוקי של מינרלים, ממשלת קונגו מעוניינת לראות את חיילי האו"ם עוזבים את המדינה לקראת יום העצמאות ה-50 של קונגו בסוף חודש יוני.
בחודש שעבר פורסמו נתונים מדאיגים על מותם של אזרחים במבצע שערך צבא קונגו בחסות האו"ם נגד המורדים במזרח המדינה. ארגוני זכויות אדם טענו כי לפחות 1,400 בני אדם נהרגו במכוון במשך תשעת חודשי הלחימה, והנזק לאוכלוסייה היה גדול יותר מהנזק לחמושים.