שתף קטע נבחר

 

השטח בוער: פיאד שרף מוצרים מההתנחלויות

ראש הממשלה הפלסטיני השתתף במפגן סמלי בשומרון, בו הועלו באש מוצרים מייצור ישראלי שנאספו ברחבי הגדה

במזרח התיכון לא צריך הרבה כדי להצית אש: ראש ממשלת הרשות הפלסטינית, סלאם פיאד, לקח היום (ג') בעצמו חלק בצעד הפגנתי לוהט נגד ההתנחלויות.

 

לצד פעילים מקומיים בעיירה סלפית שבשומרון, פיאד השליך לאש מוצרים שהוחרמו מחנויות בגדה המערבית, אשר יוצרו ביישובים ישראלים שמעבר לקו הירוק.


פיאד מוסיף עוד ארגז למדורה (צילום: AFP)

 

שלשום הכריז פיאד כי המדינה הפלסטינית העתידית תהיה "נקייה מגדרות ומהתנחלויות", וקרא לקהילה הבינלאומית להתערב על מנת "לאלץ את ישראל להפסיק את התעלמותה מהחוק הבינלאומי ומזכויות הפלסטינים", כהגדרתו. היום הוא שב ואמר שבכוונתו להוביל את המהלך ל"ניקוי השווקים הפלסטינים מהמוצרים הישראליים".

 

לפני כחודש הוכרז באופן רשמי על החרם, ושר האוצר הפלסטיני, חסן אבו ליבדה, הודיע אז כי הוחרמה סחורה בשווי של מיליון דולרים מחנויות בשטחי הרשות, שכוללת מוצרי מזון, קוסמטיקה ומכשירי חשמל המיוצרים בהתנחלויות. אבו ליבדה מרכז את הוועדה שתפקידה לפקח על הסחורות, כדי להחליפן בסחורות פלסטיניות ואחרות. הפלסטינים אומרים שהמוצרים מההתנחלויות גורמים לכלכלה המקומית נזק של יותר מחצי מיליארד דולר.


"לנקות את השווקים" (צילום: AP)

 

בשבועות הקרובים צפויה המערכה לפינוי השווקים הפלסטינים ממוצרי ההתנחלויות להימשך, בהובלת בכירים ברשות.

 

דובר משרד החוץ בירושלים, יגאל פלמור, הגיב אז על ההחלטה ואמר כי זו רק עלולה להסב נזק לתהליך השלום.

"איני סבור שהמאמצים שמשקיעים הפלסטינים בהטלת חרם יניבו להם הישגים פוליטיים, אם אחת המטרות שלהם היא להגיע להסכם שלום עם ישראל", ציין הדובר.

 

אלא שיישום ההחלטה כרוך בקשיים, שכן הכלכלה בשטחים מבוססת במידה רבה על חברות ויצרנים ישראליים. בהסתדרות אמרו לפני מספר חודשים כי במקרה של חרם על תוצרת ההתנחלויות, דווקא הפלסטינים ייפגעו יותר, שכן רבים מהם מועסקים במפעלים ישראליים בשטחים. הערכת ההסתדרות באה בתגובה להחלטת איגוד עובדי המסחר בבריטניה מחודש ספטמבר האחרון, שקרא להטיל חרם על סחורות ישראליות, במחאה על פעילות ישראל במבצע "עופרת יצוקה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אש בשטחים
צילום: AFP
ברשות טוענים: נזק של חצי מיליארד דולר
צילום: AP
מומלצים