אריסון ואלוביץ' זכו במכרז השוק הסיטונאי
לכלכליסט נודע כי הקבוצה קיבלה הבוקר הודעה מתנובה כי החברה שבשליטת קרן אייפקס החליטה להתקדם איתה במו"מ לאחר שהצעתה נבחרה. שווי הקרקע, אחת האחרונות הפנויות במרכז תל אביב, מוערך ביותר מחצי מיליארד שקל
הקבוצה של שרי אריסון ושאול אלוביץ' זכתה במכרז השוק הסיטונאי. ל"כלכליסט" נודע כי הקבוצה קיבלה הבוקר (ה') הודעה מתנובה, כי החברה שבשליטת קרן אייפקס החליטה להתקדם איתה במו"מ לאחר שהצעתה נבחרה.
- 3 קבוצות הגישו הצעות למתחם השוק הסיטונאי
- תביעה ב-5.5 מיליון ש' נגד חברת העיר החדשה
- ביהמ"ש: כולם יוכלו לרכוש דירה בשוק הסיטונאי
בקבוצה חברים שיכון ובינוי של שרי אריסון, יורוקום נדלן של אלוביץ', קנדה ישראל של ברק רוזן ואסף טוכמאייר, קבוצת אביב של דורון אביב, ואמות שבשליטת נתן חץ.
בסוף דצמבר פורסם כי קבוצתם של משפחת חבס, חברת תדהר, חברת הביטוח מגדל, חברת הנדל"ן המניב בריטיש ישראל וקבוצת רוגובין, פרשה מהמכרז על הקרקע.
הקבוצה, שהיתה אחת משלוש הקבוצות המתמודדות בהליך מכירת מתחם השוק הסיטונאי, הודיעה לנציגות הישראלית של סיטיגרופ, המנהלת את ההליך עבור בעלות הקרקע, כי החליטה לפרוש מהתחרות על המתחם הנחשב לאחד מהיקרים בתל אביב.
אל המכרז ניגשו תחילה שלוש קבוצות: הקבוצה של שיכון ובינוי-אביב מקבוצת שרי אריסון, יחד עם יורוקום נדל"ן של שאול אלוביץ' וקנדה ישראל של ברק רוזן ואסי טוכמאייר, השנייה היא הקבוצה של האחים משה ויגאל גינדי יחד עם חברת גינדי השקעות והשלישית היא קבוצתם של משפחת חבס, חברת תדהר, חברת הביטוח מגדל, חברת הנדל"ן המניב בריטיש ישראל וקבוצת רוגובין - שכאמור, פרשה מן המכרז.
בינואר 2002, נחתם הסכם בין עיריית תל אביב לתנובה בעלת השליטה בחברת השוק הסיטונאי, לפיו תפונה הקרקע היקרה ויעודה ישתנה. על פי ההסכם אמור היה הפינוי בפועל להתבצע בשנת 2003 אך אישור התוכנית התעכב בוועדה המחוזית זמן רב מהמתוכנן. שווי הקרקע מוערך ביותר מחצי מיליארד שקל.
עיריית תל אביב מחזיקה ב-11 דונם מהמתחם, ותנובה, בעלת השליטה בחברת השוק הסיטונאי, מחזיקה ביתר 48 הדונמים. העירייה מנסה משך שנים לפנות את השוק, שהיווה כאמור מטרד אקולוגי ותחבורתי.