בשבילי הכוכב זה הים: סעודה תת-ימית באילת
לאחר חודשי שיקום ושיפוץ הוקם באחרונה מתחם "כוכב הים האדום" - מסעדה תת-ימית, פינת ילדים ונוער ולאונג'-בר, שבו תוכלו ליהנות ממוזיקה ודרינק אל מול השקיעה
החופשה הבאה שלכם באילת יכולה לכלול פרט לבית מלון מפנק, טבילה במימיו הקרירים של ים סוף וטיול בטיילת המפורסמת, גם אטרקציה תת-ימית חדשה יחסית - "כוכב הים האדום".
מדובר בקומפלקס שבו בעלי פנטזיות ימיות - כמו לאכול במסעדה מתחת למים, ללגום דרינק בלאונג'-בר, וכמובן לצלול במרכז צלילה - יוכלו להגשימן. נוסף על כך ישנו גם מתחם שנטי, כדי שתוכלו להירגע אחרי כל הפעילויות האלה.
האטרקציה האילתית - הסמוכה למלון מרידיאן בעיר - נבנתה בזמנו במשך חמש שנים, ואולם כעבור תקופת פעילות קצרה, נסגרה, ולאחר מכן עמדה נטושה במשך זמן רב. מומחים בבנייה תת-מימית גויסו למשימת ההקמה מחדש, בעזרת ציוד ומכשור שיובא מחו"ל. המבנה יושב על המים ומעוצב בהשראה ימית, ומגיעים אליו דרך גשר המוליך מהחוף, שאורכו 70 מטר.
הקומה התת-ימית של המבנה, שצורתה כוכב, מעוצבת כהמשך של עולם המים הסובב אותה. 60 חלונות ענק ממוקמים בתקרת המסעדה ובקירותיה, ומאפשרים לסועדים לצפות בעולם המים והחיים בהם, ביום וגם בלילה, בעזרת תאורה מיוחדת. רצפת המסעדה יצוקה על גבי פלדה, שעליה חול ים עם ציפוי אפוקסי, כך שניתנת אשליה של רצפת זכוכית שצופה לקרקעית הים.
למי שיש פנטזיות ימיות. "כוכב הים האדום" (צילומים: רוני בלחסן)
המבנה עבר תקן מחמיר לרעידות אדמה
בשנים האחרונות, לאחר סגירת המתחם על ידי הבעלים הקודמים של המקום, נשאר "כוכב הים האדום" שומם ומוזנח. את המקום רכש פיני אביטבול, שהחליט להפוך אותו לדבר הגדול הבא, לדבריו. אביטבול הגיע לאילת מהרצליה והצהיר על עצמו שהוא "אילתי גאה". בכוונתו להפוך את המקום למרכז התיירות והבילוי החדש בעיר.
אביטבול אומר שלא קיימת כל סכנה לתזוזת המבנה, וזאת בשל אופן בנייתו, תכנונו ומשקלו. "עובי דופן כל חלון 14 ס''מ ומשקלו 500 ק''ג אקריליק יצוק", סיפר בשיחה עם ynet. "המבנה עבר תקן מחמיר לרעידות אדמה, היות והוא נמצא 80 מטר מהחוף בתוך המים, ועומקו יותר משמונה מטרים מפני הים".
לדברי אביטבול, חיבור המבנה לקרקע והתאורה אינם פוגעים באלמוגים ומפריעים את מנוחתם של הדגים. "מסביב למבנה עוצבה שונית אלמוגים שכיום, לאחר השיפוץ, תחמתי את קוטרה על פי הרישיון כ-80 מטר רדיוס, ולכן הדגים והאלמוגים מקבלים מקום בטוח.
"חשוב לציין שמאז שהמקום עבר לבעלותי, עובד ומופעל בו מועדון צלילה בשם 'ויסטה אזול' שמטפל בשונית האלמוגים. נוסף על כך, ניקינו והוצאנו פסולת רבה מהים שנצברה בשנים שהמקום לא עבד כקומפלקס.
"התאורה המיוחדת עוצבה ותוכננה כדי לא לפגוע בדגים ובאלמוגים. הפרויקט ירוק מהקמתו ועד היום, ומאושר על ידי הרשויות. בימים אלה אנו עובדים על ייצור חשמל ירוק שנקבל מטורבינה מגג המבנה".
"התאורה המיוחדת עוצבה ותוכננה בכדי לא לפגוע בדגים ובאלמוגים"
איך מנקים את חלונות המסעדה מבפנים ובחוץ?
"מידי יום הצוללנים שעובדים במתחם מנקים את החלונות מבחוץ ומבפנים".
קומפלקס של שלוש קומות רחבות ידיים
לאחר כארבעה חודשי שיפוץ נפתח המתחם, ובו שלוש קומות רחבות ידיים. אביטבול הקים בקומת הכניסה קומפלקס המיועד לכל המשפחה, ובו פינת ילדים ופינה לבני נוער, כך שבזמן שהזאטוטים מעסיקים את עצמם, למבוגרים מוצעת בקומה פינת שאנטי שבה, בין השאר, פּוּפים לישיבה, משחקי שש בש, רמי וטריוויה.
בקומת הכניסה פועלות שתי מסעדות המציעות מבחר מאכלים עממיים. בעבור החושקים בארוחה אנינת טעם נפתחה בקומה הראשונה - זו שמתחת למים - מסעדת "אה לה קארט", שבה ניתן לאכול טוב, וגם לצפות בעולם המים לצלילי מוסיקת עולם.
הלאונג'-בר, שבקומה השלישית, מציע למבלים שתייה ומוזיקה. "הרעיון היה ליצור אזורים שונים עם מוזיקה מצוינת", אומר אביטבול, "מקום אנרגטי שיפעל כל השנה".
המסעדה התת-ימית. לאכול ולצפות בעולם המים לצלילי מוסיקה
בלילה מואר גן האלמוגים בתאורה רכה, המאפשרת צפייה בחיי הלילה של בעלי החיים הימיים בסביבתם הטבעית, אך כזו שאיננה פוגעת בהם.
מרכז הצלילה מזכיר את סרטי ג'יימס בונד
צוללני האתר, בפיקוח ביולוג ימי ומומחים לחיים תת-ימיים, עבדו במשך שנים על מנת להציל, לבנות מחדש, לשמר, לשקם ולטפח את ריף האלמוגים.
בד בבד הוקם במקום מרכז צלילה ייחודי. מנהל האטרקציה, אבי ביטון, ייבא חמש צוללות ננסיות שחברת "אקווה סטאר" מייצרת ברוסיה. מרכז הצלילה התת-ימי מזכיר את סרטי ג'יימס בונד; הצוללות הננסיות דמויות אופנוע, ומיועדות לאדם בודד. הצוללת מאפשרת לנוע בין השוניות ובין בעלי החיים בים האדום, ללא מסכה, שנורקל או בלוני חמצן.
הלאונג'-בר שממוקם בקומה השלישית. לשתות וליהנות ממוזיקה טובה
השיט בצוללות מגיל 15 ומעלה ועומק הצלילה כחמישה מטרים. ביטון: "מה שמיוחד בצוללת הננסית הוא שלא צריך לסחוב על הגב בלון חמצן, משקפת או וסת-ראש. הצולל נכנס לתא, וכאשר הצוללת יורדת מתחת למים התא משמש וואקום. בשל הלחץ שנוצר לא חודרים מים - דבר המאפשר נשימה חופשית".