שתף קטע נבחר

 

השגריר: לא ידוע על ישראלים שנפגעו ברעש

עמוס רדיאן, שגריר ישראל ברפובליקה הדומיניקנית, אמר ל-ynet כי לא ידוע על ישראלים שנמצאים בהאיטי השכנה, וכי ישראלים לא נוטים לבקר בה כלל. עם זאת, הוא מחכה שהתקשורת עם פורט או-פרינס תחודש, כדי לדעת יותר: "הרגשנו את הרעש היטב, אנשים נמלטו מבוהלים אל הרחובות"

שגריר ישראל ברפובליקה הדומיניקנית, שאחראי גם על האינטרסים הישראליים בהאיטי השכנה, אמר הלילה (יום ד') ל-ynet כי לא ידוע לפי שעה על ישראלים שנפגעו ברעש האדמה החזק שפקד את המדינה. הרעש, בעוצמה 7 דרגות בסולם ריכטר, הורגש גם בשכנותיה של האיטי.

 

השגריר, עמוס רדיאן, ציין כי ישראלים אינם נוטים לבקר בהאיטי, וכי ברפובליקה הדומיניקנית לא היו נפגעים בנפש כלל. עם זאת, הוא הדגיש כי עדיין לא ניתן לקבל מידע מדויק על מימדי האסון בהאיטי: "כל קווי התקשורת שם קרסו, ואפילו את הרדיו המקומי אני לא מצליח לקלוט", הסביר. רדיאן אמר כי לא ידוע לו על ישראלים שמתגוררים בהאיטי דרך קבע, אך ציין כי במדינה חיות שבע משפחות יהודיות, חלקן מעורבות.


האי ספניולה, בית לדומיניקנים ולהאיטי. "רעש האדמה החזק זה יובל"

 

"האיטי איננה מדינת תיירות, ואיננה יעד למבקרים ישראלים", אמר רדיאן. "אני לא יודע על ישראלים שמסתובבים שם, בטח שלא למטרות תיירות, גם לא אנשי עסקים, אבל זה לא אומר שאין. בכל אופן, מי שיוצר איתנו קשר כדי לבקר בהאיטי, אנחנו מחברים אותו לעוגן שלנו באי, קונסול של כבוד מטעמנו, יהודי חם ואוהד ישראל שמסייע לנו מאוד".

 

ההערכה היא כי רעש האדמה החזק שפקד את האיטי, ולווה בשני רעשי משנה בדרגות 5.9 ו-5.5 בסולם ריכטר, גרם לתוצאות הרסניות. לפי דיווחים שהגיעו מהמדינה חרף בעיות התקשורת הקשות, בניינים רבים קרסו על יושביהם, בהם גם ארמון הנשיאות ומשרדי ממשלה. הרעידה גגרה אזהרה מפני צונאמי להאיטי ומדינות נוספות באזור: הרפובליקה הדומיניקנית, איי בהאמה וקובה.

 

האיטי ואנחנו: "מסייעים להם בחקלאות"

השגריר סיפר כי הרגיש בעצמו את הרעידה החזקה בביתו בבירת הרפובליקה הדומיניקנית, סנטו דומינגו. "אנחנו גרים בקומה הרביעית, והרעידה הורגשה היטב. בבניינים הגבוהים במרכז העיר אנשים ברחו בבהלה אל הרחובות, אבל מהר מאוד החיים שבו למסלולם", סיפר. לדברי רדיאן, קו המטרו של סנטו דומינגו הושבת כדי להעריך אם נשקפת סכנה לאזרחים, אך כוחות הביטחון מרגיעים את הציבור.

 

רדיאן, שמתחיל כעת את השנה השלישית לשליחותו ברפובליקה הדומיניקנית, סיפר כי אין זה רעש האדמה הראשון שהוא מרגיש בה, אך לבטח החזק שבהם. "הרגשנו כאן כבר יותר מפעם רעידות קלות. גאולוג שהתראיין לכלי תקשורת כאן ציין

שבחצי השנה האחרונה היו פה יותר מ-20 רעידות אדמה בדרגות נמוכות, אבל אנחנו לא הרגשנו אותן". הוא סיפר כי רעש אדמה כמו זה שפקד את האזור הלילה לא הורגש באי היספניולה, המכיל את הרפובליקה הדומיניקנית והאיטי, זה 50 שנה.

 

רדיאן סיפר כי האיטי היא מדינה שעברה אשתקד שורה של אסונות, בהם סופות הוריקן קשות ומשבר מזון, ומנסה לצאת משנים ארוכות של דיקטטורה. "לאחרונה האיטי מנסה ומצליחה להתאושש, אחרי שבשנה האחרונה הצליחו לייצב את רמת האלימות שם באופן יחסי, ויש 11 אלף חיילים מטעם האו"ם שמסייעים בכך. אני יכול רק להניח שהאסון הזה לא יקל, ולא יועיל".

 

עוד ציין השגריר כי ישראל מנסה לסייע להאיטי בחקלאות, ועורכת בה מעת לעת סמינרים. "אני מבקר שם שלוש פעמים בשנה, ואנחנו מנסים לעזור להם. אנחנו שולחים אנשים מהאיטי להשתלמויות בישראל".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האיטי מוכת אסונות. "רק התחילו להתאושש"
צילום: AP
אחרי אחד ההוריקנים. "הרעידה לא תועיל"
צילום: AFP
חופי הרפובליקה הדומיניקנית. גם שם הרגישו
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים