בכירי וול סטריט התנצלו: שגינו במשבר הכלכלי
מנהלי ארבעת הבנקים הגדולים בארה"ב הופיעו לשימוע בפני הוועדה החוקרת את נסיבות המשבר, והודו כי התנהגו באופן מסוכן וקיבלו החלטות מוטעות. "במהלכו של המשבר, אנחנו כתעשייה, גרמנו לנזק גדול מאוד"
בכירי המנהלים בוול סטריט הודו היום (ד') שהם העריכו במידה פחותה מדי את חומרתו של המשבר הכלכלי בשנת 2008 והתנצלו עבור התנהגותם המסוכנת וההחלטות המוטעות. הם גם הגנו על נהלי חלוקת הבונוסים והפיצויים שלהם מול וועדת החקירה שבודקת מה גרם למשבר הכלכלי הקשה.
יו"ר הוועדה אמר למנכ"לים של ארבעת הבנקים הגדולים בארה"ב שהתייצבו לשימוע, כי האמריקנים רותחים וכי "יש להם הזכות לרתוח" על הבונוסים העצומים שהבנקים חילקו לאחר שקיבלו מיליארדי דולרים של סיוע פדראלי.
עם פתיחת הדיונים בפני ועדת החקירה למשבר הכלכלי, התחייב יו"ר הוועדה, פיל אנגילדס, ל"חקירה מלאה והוגנת שתבחן את הגורמים שהורידו את המערכת הפיננסית שלנו על ברכיה".
הוועדה החלה את החקירה שצפויה להיערך חודשים רבים, כשברקע זעם ציבורי גובר על כספי החילוץ שניתנו לבנקים והתשלומים המופרזים לבנקאים.
"אנחנו מבינים את הכעס שמרגישים אזרחים רבים" אמר בריאן מויניהאן, מנכ"ל ונשיא בנק אוף אמריקה, "אנחנו אסירי תודה על כספי הסיוע שקיבלנו ממשלמי המסים" והוסיף כי "במהלכו של המשבר, אנחנו כתעשייה, גרמנו לנזק גדול מאוד".
כעת, כשבנק אוף אמריקה השיבה את כספי הסיוע שקיבלה, טוען מויניהאן, "לרובם הגדול של העובדים שלנו לא היה שום חלק במשבר הכלכלי", והם לא ראויים להיענש בבונוסים נמוכים. מויניהאן אמר כי תשלומי הבונוסים יהיו גבוהים יותר מאלה של שנת 2008, אבל לא יחזרו לרמות שהגיעו אליהן לפני המשבר הכלכלי.
ג'יימי דימון, מנכ"ל גיי פי מורגן צ'ייס, אמר שרוב העובדים שלו ספגו "קיצוצים משמעותיים בבונוסים שלהם" בשנת 2008. הוא טען כי החברה תמשיך לשלם לאנשים בצורה "מחושבת ואחראית" כדי למשוך אליהם עובדים מוכשרים. דימון גם הודה כי "עשינו טעויות והיו דברים שיכולנו לעשות טוב יותר".
ג'ון מאק, יו"ר מורגן סטנלי, הסביר שהמשבר היה "קריאת השכמה חזקה מאוד עבור החברה שלנו" ואמר כי לא לקח בונוס בשנת 2009 ושהבנק "שיפץ" את מדיניות תשלומי הבונוסים שלו כדי "למנוע לקיחת סיכונים מוגזמים".
הוועדה הדו-מפלגתית המונה 10 חברים קיבלה את המנדט לכתוב את הנרטיב הרשמי של האירועים שהובילו למשבר הכלכלי. הקונגרס הנחה את הוועדה לבחון 22 נושאים, מההשפעה של המדיניות המוניטארית על תנאי האשראי ועד למבני הבונוסים השונים המשולמים לעובדי הבנקים.