נשלל רשיונו של רופא העיניים הבכיר בשל שוחד
משרד הבריאות שלל היום למשך שנה אחת את רשיונו של ד"ר ריחני, לשעבר מנהל מחלקת עיניים בביה"ח בנהריה, בעקבות הרשעתו בקבלת שוחד מ-12 חולים בסכום של 150 אלף שקלים. חברי ועדת האתיקה: "חריגה מהותית מההתנהגות האתית הצפויה מרופא"
"חריגה מהותית מהתנהגות אתית"
חברי ועדת הבדיקה שהוקמה במשרד הבריאות ציינו כי העונש החמור הוא "אמצעי משמעתי מאוזן על פגיעתו החמורה מאד (של ד"ר ריחני) במוסר המקצועי-רפואי, ובחריגה מהותית מההתנהגות האתית הצפויה מרופא של בקשה וקבלת שוחד ממטופלים". ד"ר ריחני הציג בפני הוועדה מכתבי המלצה מחולים, עדויות מרופאים וחוות דעת על עבודתו, לרבות התנדבות לטיפול בחולים במהלך מבצע עופרת יצוקה וטיפול בחולים מג'נין. חברי הוועדה התחשבו במצבו הבריאותי הקשה, בעובדה שהעסקתו הוגבלה והוא אינו מנהל מחלקה, ובכך שהוא עומד לדין גם בבית הדין המשמעתי של עובדי המדינה.
עם זאת, חברי הוועדה צייינו כי "לגישה סלחנית כלפי ד"ר ריחני ומעשי השוחד יהיו השלכות מוסריות וחברתיות הרסניות". עוד ציינו כי בתפקידו כמנהל מחלקה אמור היה להיות מורה דרך מקצועי כלפי הרופאים שתחתיו.
השופט בדימוס ורדי זיילר, הממונה על הטיפול בקובלנות משמעתיות, קיבל את המלצת ועדת הבדיקה וציין עוד כי התרשם שהעבירות שבהן הורשע ד"ר ריחני לא היו מעידה
חד פעמית: "אין מדובר כאן במי שכשל בלי משים בכשל חד פעמי", ציין זיילר. "מדובר ב'אורח חיים' מתוכנן היטב וחוזר על עצמו".
החשדות נגד ריחני נחשפו בתוכניות כלבוטק, ובמאי 2007 הוא נעצר ונחקר בחשד שזרז תורים תמורת תשלום. בנוסף הוא נחקר בחשד שנטל קרניות מנפטרים ללא הסכמת משפחותיהם.
כתב האישום נגד ריחני כלל 12 אישומים, בהם תואר כיצד דרש ד"ר ריחני סכומי כסף שבין 5,000 שקל ל-36 אלף שקלים על מנת להבטיח טיפול או השתלת קרנית. באחד המקרים, שילמה משפחה עבור שלושה ניתוחים לשני ילדיה, סכום של 36 אלף שקלים. אישה שנותחה חמש פעמים, שילמה 16 אלף שקלים בסך הכל. במקרה אחר ציין אחד החולים שאין לו כסף לשלם עבור טיפול וד"ר ריחני הציע לשחרר אותו ליומיים כדי שישיג את הכסף. במקרים אחרים ציין בפני החולים כי ללא תשלום ייתכן וינותחו על ידי מתמחה ולא על ידו.