דו"ח האנטישמיות: "היהודים סוחטים כספים"
מהדו"ח השנתי של פורום המאבק באנטישמיות עולה כי 42 אחוזים מתושבי מערב אירופה חושבים שיהודים מנצלים את עברם כקורבנות במטרה לסחוט כספים. עוד עולה מהדו"ח כי על רקע מבצע "עופרת יצוקה" היו במערב אירופה בתחילת השנה יותר אירועים אנטישמיים מאשר בשנת 2008 כולה
בשנה האחרונה חל גידול דרמטי במספר האירועים האנטישמיים במערב אירופה וחלה החמרה במספר האירועים האלימים נגד יהודים. כך עולה מהדו"ח השנתי של פורום המאבק באנטישמיות, שהוצג היום (א') על-ידי יושב ראש הסוכנות היהודית, נתן שרנסקי.
הדו"ח הוצג לרגל יום המאבק הבינלאומי באנטישמיות ולרגל יום השחרור של מחנה ההשמדה אושוויץ, שחל ב-27 בינואר. במסיבת העיתונאים השתתפו גם שר ההסברה והתפוצות, יולי אדלשטיין, והממונה על המאבק באנטישמיות בסוכנות היהודית, עמוס חרמון.
מהדו"ח עולה כי בשנת 2009 חל גידול חד במספר האירועים האנטישמיים בעולם, ובפרט במערב אירופה,
שם הייתה 2009 שנת שיא במספר האירועים האנטישמיים מאז מלחמת העולם השנייה. על רקע מבצע "עופרת יצוקה", בשלושת החודשים הראשונים של השנה אירעו יותר אירועים אנטישמיים במערב אירופה מאשר בכל שנת 2008. המגמה בולטת במיוחד בצרפת, שם אירעו במחצית הראשונה של השנה 631 אירועים אנטישמיים (לעומת 474 בכל שנת 2008), ובבריטניה, שגם שם נרשמו למעלה מ- 600 אירועים. בהולנד, אירעו בחודשיים הראשונים של השנה כ-100 אירועים אנטישמיים, לעומת מספר דומה בכל שנת 2008.
בנוסף לזינוק במספר האירועים, חלה גם החמרה במידת האלימות שלהם. מאות מהאירועים במהלך השנה היו אירועים אלימים וקשים, ובדו"ח מוזכרים גם שמונה נרצחים: שישה יהודים שנרצחו במתקפת הטרור במומאבי שבהודו; רצח הסטודנטית היהודייה ג'ואנה ג'סטין-ג'יניץ' בקונטיקט שארה"ב; ואיש הביטחון שנרצח בהתקפה האנטישמית על מוזיאון השואה בוושינגטון. כותבי הדו"ח גם עומדים על התבלטותה של תופעת "עלילת הדם המודרנית", בין היתר בכתבה בעיתון שבדי שהאשימה את ישראל בחסר איברים,
בסדרות טלוויזיה אנטישמיות במדינות מוסלמיות כגון טורקיה ואפילו בהאשמה האחרונה על גניבת איברים בהאיטי.
אחד הנתונים הבולטים שהוצגו היה כי 42 אחוז מתושבי מערב אירופה חושבים שיהודים מנצלים את עברם כקורבנות במטרה לסחוט כספים. בראשם תושבי פולין וספרד ש-75 אחוז מהם סבורים כך, לעומת 5 אחוזים בלבד בהולנד.
מגמות נוספות שבלטו, על-פי הדו"ח: עלייה במספר האירועים האנטישמיים על רקע מאבקים פנימיים לקראת בחירות (כמו בהונגריה ובאוקראינה), ושיתוף פעולה בין שמאל הקיצוני לקהילות מוסלמיות נגד יהודים. עוד נטען, כי כשממשלות נוקטות עמדה ופותחות במאבק נגד האנטישמיות, הדבר מניב תוצאות כמו בארצות-הברית, אוקראינה וצ'כיה.