פסח במלון? זה יעלה לכם ביוקר
רוצים לבלות את השבוע של פסח בבבית מלון בישראל? התענוג יעלה לכם עשרות אלפי שקלים, כפי שפורסם במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות". המלונאים: "הביקוש הגבוה והוצאות ההכשר מעלים את המחיר"
בבתי המלון לא נשארו מקומות רבים, אחרי שחלק גדול מהחדרים נמכרו מראש לסוכנים שעובדים עם המגזר הדתי והחרדי, עם תיירים ועם קבוצות מאורגנות מישראל. גם משפחות ויחידים הזמינו מראש חדרים, והתוצאה: קשה למצוא מקום פנוי, וגם אם תצליחו, תשלמו והרבה.
בהשוואה לפסח שעבר, שבו הייתה ירידה בתיירות בגלל המשבר הכלכלי, ניכרת השנה עלייה של 10%-5% בחלק מהמלונות, בה בעת שבאחרים אין תזוזה משמעותית.
החזן כלול במחיר
במרבית בתי המלון אפשר לקבל מחיר על בסיס חצי פנסיון, למעט במלון הילטון בתל אביב, שבו האירוח הוא רק על בסיס לינה וארוחת בוקר. החדרים לזוג ולשני ילדים כבר תפוסים ל-7 לילות הפסח, ואפשר להזמין 2 חדרים במחיר 31,123 שקל.במלון מרידיאן באילת הציעו לנו במסגרת הבדיקה חדר לזוג ולשני ילדים ב-20,215 שקל ל-7 לילות. ארוחת ליל הסדר כלולה במחיר של מי שמזמין אירוח של חצי פנסיון. בקלאב מד אילת, על בסיס הכל כלול, הציעו לנו אירוח לזוג ושני ילדים בפסח, כולל ארוחת ליל סדר, ב-26,460 שקל.
במלון רויאל ביץ' באילת כבר לא נשארו חדרים, והפנו אותנו למלון המלך שלמה. כאן הציעו לנו חדר סטודיו לזוג ולשני ילדים ב-19,981 שקל, על בסיס חצי פנסיון, כולל כניסה לטרקלין העסקים וארוחת ליל סדר. שני חדרים בלי דלת מקשרת יעלו יחד 19,225 שקל לחצי פנסיון, על הזמנה מראש יש 15% הנחה. במלון דן באילת כבר אין חדרי משפחה פנויים, והציעו לנו שני חדרים וארוחת ליל סדר עם חזן ב-36,788 שקל.
טעימות יותר בבית מלון? (צילום: סי די בנק)
במלון ישרוטל ים המלח יש חדרי סטודיו פנויים, ב-19,504 שקל לזוג ולשני ילדים, על בסיס חצי פנסיון, כולל ארוחת ליל סדר. למקדימים להזמין יש הנחה של 10%. את המחירים הכי הגבוהים קיבלנו במלון המלך דוד בירושלים: 58,504 שקל לזוג ולשני ילדים, על בסיס חצי פנסיון כולל ארוחת ליל סדר.
אם תתעקשו על הסוויטה המלכותית, תיאלצו להיפרד מ-274,616 שקל, על בסיס לינה וארוחת בוקר, ארוחת ליל הסדר תחייב אתכם בתוספת של 4,600 שקל. במחלקת ההזמנות נאמר לנו שאפשר לקבל את הסוויטה גם בחצי מהמחיר הנקוב.
אם אתם לא מעוניינים לצאת רק ל-3 לילות, במלון דן פנורמה באילת מציעים חבילה לזוג ושני ילדים מערב פסח, (חצי פנסיון כולל ארוחת ליל סדר) במחיר של 8,521 שקל. במלון ויסטה באילת הוצעה חבילה דומה ב-4,401 שקל.
במלון לאונרדו קלאב בים המלח, לשעבר נירוונה, על בסיס הכל כלול, הוצעה לנו חבילה ל-3 לילות ב-6,798 שקל. במלון גני ים המלח מוצעת חבילה כזו ב-5,445 שקל.
למה זה כל כך יקר?
גדי פריבר, מנכ"ל רשת מלונות פתאל, מסכים שהמחירים בפסח גבוהים מאשר בשאר ימי השנה, כולל חגים אחרים, אבל מסביר כי העלויות של תפעול מלון בפסח גבוהות ב-70%-30% בהשוואה לשבוע רגיל. פריבר: "עלות הכשרת המלונות גבוהה מאוד, יש צורך להחליף את כל כלי האוכל, והמזון יקר יותר. בפסח גם מתגברים את צוות העובדים ושכרם גבוה יותר".
רפי בארי, סמנכ"ל השיווק של רשת מלונות דן, טוען כי חוקי ההיצע והביקוש משפיעים על המחירים: "בכל העולם נהוג שבתקופות שיא יש ביקוש גדול יותר, ולכן המחירים גבוהים יותר. כך זה גם בטיסות".
חזרנו אלייך שנית
ובתוך כך, חברת סאן דור הגישה בקשה למצרים להפעיל קו טיסות בין ישראל לשארם א-שייח. בכוונת החברה להטיס משארם תיירים איטלקים לישראל, והטיסות מתל אביב לשארם ישווקו לקהל הישראלי. על פי התוכנית, הטיסות ייצאו לשארם בימי חמישי וישובו במוצאי שבת.
סאן דור חתמה באחרונה על הסכם עם חברת אופרה רומנה, חברת הנסיעות של הוותיקן, על הפעלת 31 טיסות מרומא לתל אביב. טיסות יביאו צליינים לישראל, והמקומות הפנויים ייועדו לישראלים. "שיתוף הפעולה הוליד את האפשרות להביא גם תיירים איטלקים שנופשים בשארם לביקור במקומות הקדושים בארץ", אמר מנכ"ל סן דור, בצלאל קרבט.
"מכיוון שהמטוסים אמורים לצאת לשארם ריקים, כדי להביא את האיטלקים, הגשנו בקשה גם להטיס ישראלים לשם", הוסיף ואמר קרבט.
נוסף על הטיסות בקו לרומא, יבוצעו בחודשי האביב והקיץ גם טיסות לנאפולי ולפיזה. לקראת האביב סאן דור אמורה גם להתחיל להפעיל סדרת טיסות לאיים המלדיביים. מדובר בטיסות שיימשכו 6 שעות בקירוב. מדי שנה יוצאים ישראלים רבים לאיים באמצעות טיסות של חברת התעופה הירדנית, דרך סרי לנקה.