שתף קטע נבחר

גרמניה: צו מעצר לרודן ארגנטינה לשעבר וידלה

חורחה רפאל וידלה עמד בראש החונטה הצבאית שהנהיגה משטר של טרור בארגנטינה. ההערכות הן שבין 20 ל-30 אלף בני אדם נרצחו על-ידי אנשיו. בית המשפט בגרמניה הוציא לו צו מעצר בינלאומי בשל חשד שסטודנט גרמני היה בין הנרצחים

בית המשפט בגרמניה הוציא צו מעצר בינלאומי לרודן ארגנטינה לשעבר חורחה רפאל וידלה. התביעה הכללית בעיר נירנברג מסרה בצהריים (יום ב') כי וידלה, שעמד בראש חונטה צבאית אכזרית, חשוד במעורבות ברצח של אזרח גרמני שנעלם ב-1978.

 

הגנרל לשעבר וידלה הנהיג את החונטה הצבאית שששלטה בארגנטינה בין 1976 ל-1983. החונטה הדיחה את הנשיאה האהודה, איזבלה פרון, והביאה את ארגנטינה לתקופה האפלה ביותר בהיסטוריה המודרנית שלה. תקופת שלטונו זכתה לכינוי "המלחמה המלוכלכת".

 

וידלה, בן 84, והאדמירל לשעבר אמיליו מסרה נידונו ב-1985 למאסרי עולם לאחר שהורשעו באחריות לתוכנית שיטתית של חטיפות, עינויים והוצאות להורג של יריבי המשטר. השניים אמנם זכו לחנינה נשיאותית, אך בית המשפט הפדרלי במדינה ביטל אותה ב-2007. הרודן לשעבר מרצה את עונשו במעצר בית.

 

מנגנוני הביטחון נהגו "להעלים" גורמים בעייתיים ולשלוח אותם למרכזי עינויים. ההערכות הן שבין 20 ל-30 אלף בני אדם נרצחו על-ידי אנשיו של וידלה. התביעה בנירנברג טוענת שהסטודנט רולף סטבוויוק הוא בין הנרצחים.

 

במהלך שלטונה השעתה החונטה את החוקה ומנגנוני משטר שונים פתחו במסע ל"מיגור הטרור וחיזוק השפעתו של הקומוניזם הבינלאומי". מנגנוני הביטחון של החונטה לא רדפו רק אנשי גרילה או תומכי פעולות גרילה אלא גם אינטלקטואלים, עיתונאים, פסיכולגים, יהודים, מרקסיסטים, פעילי איגודים מקצועיים, אתאיסטים וכל אחד ש"מפיץ רעיונות המנוגדים לתרבות הנוצרית והמערבית", כדברי וידלה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים