שתף קטע נבחר

 

"רק האשה מחליטה על שימוש באמצעי מניעה"

ראש המכון לפוריות על-פי ההלכה אמר בכנס כי "למרות הפמיניזם, האשה היא עדיין זו שמגדלת את הילדים, ולכן היא צריכה להחליט מתי להשתמש באמצעי מניעה". ואם אתם יוצאים לטיול בחו"ל - תדאגו לדחות את המחזור באופן מלאכותי

כל מי שהיה במערכת זוגית יודע שהיא כרוכה לא רק בשקיעות ורודות, אלא גם באי-נחת שכרוכה בעובדה המצערת שהבן זוג שאיתו התחתנתם לא תמיד מסכים אתכם. זה יכול להיות בגלל סוג העגבניות שהיא קנתה בשוק, או בשל האופן שבו אמא שלו מדברת. יש קשת כמעט אינסופית של נושאים. לזוגות דתיים יש בנוסף נושאים ייחודים משלהם כמו, אצל מי עושים שבת, רמת הכשרות, והנושא הכי אישי: חיי אישות. ואם להיות יותר מפורטים, החיים שלפני חיי אישות: תקופת הנידה.

 

"זוגות צריכים ללמוד הלכות נידה, זה יחסוך מהם מתחים", קובע הרב מנחם בורשטיין, ראש מכון פוע"ה, מכון לרפואה ופוריות על-פי ההלכה. "בית יהודי נורמלי לא אמור לסבול ממתחים בגלל הלכות נידה, אם לא לומדים או שואלים, אז מתחילות כל הבעיות, כי מי שלא יודע מחמיר כשלא צריך, וחומרות גורמות למתחים".

 

את הפתרון של ידע כמשכין שלום במקרים של חיכוכים בחיי זוגיות הציע בסוף שבוע שעבר הרב בורשטיין במהלך הכנס העשירי של "נפש ישראל", ארגון תורני למטפלים מקצועיים לבריאות הנפש. "הקו הכללי בהלכות נידה הוא שההלכה היא אחידה", הסביר, "אין מושג כזה הלכה שונה לכל אחד. במקרים האלה אין אמנם הנחות, אבל יש מבצעים, שזה אומר שאפשר למצוא פתרונות הלכתיים גם במצבים שנראים קשים. חשוב לדעת שדווקא אצל הפוסקים הגדולים, שחושבים עליהם שהם הכי מחמירים, יש את הפתרונות למצבים הכי קשים".

 

כשבן הזוג חוזר בתשובה

בורשטיין: "אנחנו רואים לעתים זוגות שהוויכוחים ביניהם נובעים מפערים דתיים. הפיתרון במקרה הזה הוא לבחור רב שיהיה מקובל על שניהם וללכת לפיו. לפעמים זה יכול להיות גם הרב הכי

מקל שיש, כל עוד שניהם מקבלים את דבריו.

 

"הבעיות יותר קשות מתעוררות כשאחד מבני הזוג חוזר בתשובה והשני לא. אבל גם אז יש פתרונות. מדובר בפסקי הלכה שאי-אפשר לצטט אותם, כי הן נתנו על מקרה פרטי, אבל חשוב מאוד לשאול ולא לחשוש שעלולים להחמיר איתך"

 

סיבה נוספת שיכולה להעכיר את האוירה הביתית היא הימים הקצרים .בדומה לחורף, שבו יש יותר שעות חושך, יש נשים שימי הטהרה שלהן קצרים, ורוב החודש בינן לבין בן זוגן אין מגע. "במקרים כאלה אישה יכולה לקחת שתי חפיסות של גלולות עם הורמונים נמוכים, ובכך היא יכולה להיות טהורה חודש שלם. זה מאוד משמעותי במקרים שנשים טהורות למשך שבוע אחד ואז שוב אסורות, זה יכול לשנות חיים של זוג, ולכן אני מדגיש שמאוד חשוב לשאול וללמוד כי אם יש את המידע גם בדבר קטן זה יכול מאוד לעזור. אני ממליץ לעבור קורס מיוחד על כתמים, כדי שלא יווצר מצב שבגלל כתם אישה נעצרת ומחשיבה עצמה כנידה. מי שילמד, לרוב לא יצטרך במקרה של כתמים בימי טהרה לשאול רב".

 

האשה תחליט על קצב הילודה

על אף שמדובר בזוג, יש מקרים בהם הרב בורשטיין אינו מתעניין בדעתו של בן הזוג. כך הוא נוהג כשעולה על הפרק אמצעי מניעה. "על אף העולם הפמיניסטי, מי שעדיין מגדל את הילדים זו האישה", הוא מסביר את גישתו, "לכן, בדברים האלה, כשזוג מגיע אליי עם שאלה על שימוש באמצעי מניעה, אני אמנם מתייחס לגבר בכבוד, אבל לא איכפת לי מה הוא אומר. יש נשים שיכולות כל שנה ללדת ילד, ויש נשים שצריכות מנוחה, זה נורמלי וזה נורמלי. בסופו של דבר שתיהן יישבו בגן עדן באותה קומה. דבר נוסף, שכל הריון צריך לבוא בחשק, ואם בשביל שיהיה חשק צריך לעשות מרווח - אז זה בא בחשבון"

 

עוד דבר שבא חשבון זה במקרה שהחלטתם לצאת לחופש. אמנם דיני נידה תקפים גם אז, אבל לפי המלצתו של הרב בורשטיין יש להגיע לשם מצוידים במה שצריך (גלולות) כדי להיות בטהרה. "בימי טיול צריך להיות בטהרה גם אם נוסעים חודשיים להודו", קובע הרב בורשטיין., "בחופשה יש אווירה מאוד אינטימית ואם הדרך להיות טהורה זה על-ידי שימוש באמצעי מניעה אז לקחת אמצעי מניעה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כנס פוע"ה
צילום: קובי נחשוני
הריון. האשה מחליטה מתי
צילום: index open
מומלצים