שתף קטע נבחר

אחוות חיילים: תרם כליה לחברו והציל את חייו

צעיר מהצפון סבל מאי-ספיקת כליות קשה. חברו הטוב מהצבא תרם לו כליה - והציל את חייו. איש צוות ברמב"ם ל"ידיעות אחרונות": "סיפורם של השניים ריגש את כל מי שטיפל בהם"

אומרים שחברים מהצבא הם חברים לכל החיים. ביום רביעי האחרון קיבל המשפט הזה משמעות חדשה לגמרי. בחדר הניתוח של בית החולים רמב"ם שכבו זה לצד זה שני צעירים מהצפון: האחד הוא חולה שהגיע לאי-ספיקת כליות קשה. השני הוא חברו הטוב מהצבא, שהחליט לתרום לו כליה ולהציל את חייו.

 

"סיפורם של השניים ריגש את כל מי שטיפל בהם‭,"‬ אמר אתמול אחד מאנשי הצוות הרפואי ברמב"ם שליווה את ההכנות להשתלה.

 

משדה הקרב למיטת האשפוז

השניים הכירו במהלך השירות הצבאי שלהם ונשארו חברים טובים גם לאחר שסיימו את השירות הסדיר. כאשר אחד מהם חלה והגיע למצב של אי-ספיקת כליות, שסיכן את חייו, הוכיח חברו הטוב שאפשר להציל חיים לא רק בשדה הקרב - והחליט לתרום לו אחת מכליותיו.

 

אולם רצון טוב בלבד אינו מספיק: בכל מקרה של תרומת איברים נדרשת התאמה רפואית של סוג הדם והרקמות בין התורם לבין מקבל התרומה. למרבה המזל,

בבדיקה הרפואית נמצאו השניים מתאימים לתרומת איברים. הניתוח שבוצע בשבוע שעבר ארך מספר שעות ועבר בהצלחה. מצבם של השניים מוגדר טוב.

 

דובר רמב"ם, דוד רטנר, מספר כי זהו ניתוח השתלת הכליה ה‭300-‬ שבוצע ברמב"ם מאז הוקמה שם מחלקת "כירורגית כלי-דם והשתלות" בשנת ‭.1991‬ למרות זאת, התור של הממתינים לתרומת כליה עדיין ארוך מאוד. "בהיעדר תורם ספציפי, המתנה לכליה אורכת בממוצע ארבע שנים‭,"‬ מספר מנהל המחלקה, פרופסור אהרון הופמן. "מדובר בזמן רב, שלעיתים שקול לשאלה של חיים או מוות. מכאן החשיבות של כרטיס אד"י שהנושא אותו מאשר להשתמש באיבריו להשתלות לאחר מותו, שעליו גם אני חתום‭." ‬

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רעות שכזאת. אילוסטרציה
צילום: AP
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים