שתף קטע נבחר

 

מרקל לפרס: "עוד סנקציות על איראן בחודש הבא"

בתום פגישתה עם נשיא המדינה, העריכה קנצלרית גרמניה כי האפשרות לממש את האיומים להטלת עיצומים נוספים נגד איראן ייתכנו כבר בחודש הבא - עם העברת הנשיאות התורנית של מועצת הביטחון של האו"ם לידי צרפת. מרקל הבהירה כי בכוונתה לגייס לטובת המהלך גם את תמיכת סין ורוסיה

קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, קראה הערב (יום ג') לקהילה הבינלאומית לפתוח בסבב דיונים לקראת הטלת סנקציות כלכליות נוספות על איראן, בניסיון להגביר את הלחץ עליה לחדול מפיתוח תוכניתה הגרעינית.

 

בשיחה עם עיתונאים שערכה בתום פגישתה בברלין עם נשיא המדינה, שמעון פרס,

הביעה מרקל תקווה כי מועצת הביטחון של האו"ם תדון בנושא כבר בחודש הבא, כאשר תועבר נשיאותה לידי צרפת. מרקל הוסיפה כי בכוונתה לפעול להסכמה רחבה סביב המהלך, בין היתר בקרב סין ורוסיה.

 

מרקל אמרה כי גרמניה מודאגת מהמצב באיראן. לדבריה, ברור לכולם שאיראן לא מוכנה לשתף פעולה עם המערב ולכן יש לקדם סנקציות כלכליות נחושות כנגדה. "גרמניה וצרפת פועלות בתיאום ובשותפות ואנו מצפים שצרפת, שהופכת להיות נשיאת מועצת הביטחון של האו"ם בפברואר הקרוב, תוביל צעדים משמעותיים ביותר כנגד איראן".


מרקל ופרס. מודאגים מאיראן  (צילום: עמוס בן גרשום לע"מ)

 

הנשיא פרס ציין, כי על העולם לפעול בנחישות ולהפעיל סנקציות חריפות נגד איראן. הוא אמר כי "על העולם לדבר בקול אחד ולהשמיע קול מוסרי וברור נגד המשטר האיראני בראשות אחמידינג'אד, הפוגע בזכויות אדם, רוצח את בני עמו ומממן את ארגוני הטרור ובראשם חמאס בעזה וחיזבאללה בלבנון".

 

"מודאגת מקיפאון המו"מ"

קנצלרית גרמניה עדכנה את נשיא המדינה, כי בשבוע הבא צפוי לבקר בברלין הנשיא הפלסטיני, אבו-מאזן. היא ביקשה מפרס לתת סקירה מדינית באשר לדרכים האפשריות לחידוש תהליך השלום בין ישראל לפלסטינים. מרקל הביעה דאגה מהמשך קיפאון השיחות וביקשה לדעת כיצד גרמניה יכולה לסייע לקידום התהליך.

 

הנשיא פרס שב והדגיש כי ממשלת ישראל מחויבת לשלום וכי בישראל קיים קונצזוס ברור התומך בשתי מדינות לשני עמים. "המציאות מחייבת את שני הצדדים לשבת לשולחן המשא ומתן ואין כל ספק שעמדות הסיום של המשא ומתן יהיו שונות בתכלית מעמדות הפתיחה".

 

הוא הוסיף כי "ישראל תומכת בחיזוק התשתיות העתידיות של הרשות הפלסטינית, בדרך להקמת מדינה, כפי שנעשה בהובלתו של ראש הממשלה הפלסטיני פאיד ואנו רואים באור חיובי ביותר את צמיחתה של הכלכלה הפלסטינית בגדה, את קידום בניית העיר הפלסטינית בשומרון וחיזוק כוחות הביטחון הפלסטינים – המציאות חזקה מכולנו ושני הצדדים ציווי לעשות שלום. אסור לאבו מאזן לפספס את ההזדמנות ההיסטורית לעשות שלום. ישראל מחכה לו בשולחן המשא ומתן".

 

קודם לפגישה עם מרקל, נפגש פרס עם נשיא גרמניה, הורסט קוהלר. השניים השתתפו בטקס זיכרון ברציף 17, ממנו נשלחו יהודי גרמניה אל מחנות ההשמדה.

 בטקס נכחו הרבנים הראשיים של גרמניה, ניצולי שואה ובני נוער מישראל המלווים את הנשיא בביקורו. הניצולים ושני הנשיאים הדליקו נרות נשמה לזכרם של ששת מיליוני היהודים שנרצחו בשואה.

 

נשיא גרמניה אמר: "ידידותה של גרמניה לישראל אינה ניתנת לספק או לערעור וזיכרון העבר, השואה היא חלק מזהותה של גרמניה, הכוללת מודעות מלאה לטרגדיה ולזוועות הירצחם של 6 מיליון יהודים. כנשיא גרמניה לעולם לא ארים ידיים בנושא חינוך זיכרון השואה ובני הנוער שלנו חייבים ללמוד על ששת המיליונים ועל מחנות ההשמדה". מחר יישא נשיא המדינה נאום היסטורי בישיבת מליאה מיוחדת בבונדסטאג לציון יום השואה הבינלאומי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרקל ופרס בברלין
צילום: עמוס בן גרשום לע"מ
מומלצים