שתף קטע נבחר
 

מפעיל מוליתן מסרב לשלם 9 מיליון שקלים

צבי מאיר, המפעיל הזמני של מפעל הטקסטיל בנהריה, הודיע כי אינו יכול לרכוש אותו ב-9 מיליון שקל - הסכום שקבע בית המשפט, אך הציע זריקת חמצן נוספת, של הפעלה במשך חודש, תמורת העדפה במכרז שיפורסם. הכונסים מתנגדים לבקשה ואם העסקה לא תתבצע, קרוב לוודאי שהמפעל ייסגר

90 עובדי מפעל מוליתן קרובים מאי-פעם אל מעגל האבטלה. המפעיל הזמני של מפעל הטקסטיל בנהריה, צבי מאיר, הודיע אחר הצהריים (ה') לבית המשפט כי אינו יכול לרכוש את המפעל בסכום שקבע בית המשפט, 9 מיליון שקלים, אך הציע זריקת חמצן נוספת, של הפעלה במשך חודש, תמורת המשך העדפתו במכרז שיפרסמו הכונסים. אם לא ירכוש מאיר את המפעל, קרוב לודאי שייסגר ו-90 עובדיו יפוטרו. כונסי הנכסים של מוליתן, עורכי הדין גיא אטיאס ורון חכים, הודיעו לבית המשפט כי הם מתנגדים להצעתו של מאיר.

 

90 עובדים בסכנת פיטורים - פרשת מוליתן:

 

משרד עו"ד רפי לויט, המייצג את המפעילה, חברת עופרטקס של צבי מאיר, פנה אחר הצהריים לבית המשפט המחוזי בחיפה, ותחת הכותרת "בקשה למתן הוראות" הציע כי מאיר ימשיך להפעיל את המפעל חודש נוסף, עד ה-28 בפברואר, ובמהלך תקופה זו יפורסם מכרז נוסף על ידי כונסי הנכסים. על פי ההצעה, ב-25 בפברואר, שלושה ימים לפני תום מועד ההפעלה, יפנו הכונסים לבית המשפט, "לקבל אישורו למכירת המפעל ו/או נכסיו, בהתאם להצעות שנתקבלו ולאמור בהסכם זה".

 

"הצעת המפעילה לרכוש את המפעל תמורת סך של 6 מיליון שקלים כפי שהוגשה על ידיה לכונסי הנכסים, והערבות שהופקדה בידי כונסי הנכסים להבטחת מימושה של התחייבות זו יעמדו בעינם", מציע מאיר, וכן, "למפעילה מוקנית הזכות לרכוש את המפעל כ'עסק חי' תמורת סכום הנמוך ב-1.5 מיליון שקלים מההצעה הגבוה ביותר לרכישת העסק כ'עסק חי', שיקבלו כונסי הנכסים במסגרת ההזמנה החדשה, או בסכום הנמוך ב-20% מהסכום הכולל של כל ההצעות הגבוהות ביותר שיקבלו כונסי הנכסים במסגרת ההזמנה החדשה, בעבור כל נכס מהנכסים שבכינוס, לפי הגבוה שביניהם ובלבד שסכום הרכישה לא יפחת מ- 6 מיליון שקלים".

 

בהצעה מציין עו"ד לויט כי נציגי העובדים תומכים בהצעה (והם אף פנו לבית המשפט בבקשה לדיון מהיר בנושא) וכי כונסי הנכסים מתנגדים להצעה. לדבריהם, "כונסי הנכסים הודיעו לב"כ המפעילה כי הם מתנגדים להצעה זו, כי הם מבטלים את ההסכמה שניתנה על ידם לשפות את המפעילה בגין הפסדיה וכי אין הם מוכנים לקבל על עצמם 'סד זמנים כלשהו למכירת נכסי החברות', אך הם מוכנים לאפשר למפעילה להמשיך להפעיל את המפעל מבלי שהפעלה זו תקנה לה יתרון כלשהו על פני מציעים אחרים וכי היא 'לא תהיה זכאית לשיפוי כלשהו בגין ההפסדים שייגרמו לה כתוצאה מהפעלת החברות".

 

הכונסים הודיעו בתגובתם לבית המשפט המחוזי בחיפה, כי "לנושים המובטחים יש זכות קניינית בנכסים המשועבדים להם. משמעותה של זכות קניינית זאת, הינה זכותם של הנושים המובטחים להחלט באיזה מחיר הם ימכרו את הנכסים, ובאיזה מועד... משכך, מתנגדים כונסי הנכסים לבקשת המפעילה כי מכר נכסי החברות יהיה מוגבל בסד זמנים כלשהו".

 

לטענת הנושים, הואיל וצבי מאיר טען באמצעות בא כוחו, כי הפעלת המפעל אינה רווחית עבורו, ואף סירב להצעה לקנו את המפעל בסכום נמוך יותר ורק לשכור את הקרקע שעליה הוא עומד, אין בסיס לטענתו כי ההפעלה הזמנית מעלה את ערך הנכס ולכן מגיע לו תשלום עבורה. "אם המפעילה (צבי מאיר, א.ר) מעוניינת להוסיף להפעיל את את החברות האי רשאית לעשות כן, אך לנוכח הצהרתה כי ההפעלה היא גרעונית...הרי שעל המפעילה לעשות כן על חשבונה על חשבונה בלבד, ולא על חשבון קופת הכינוס".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צבי מאיר
צילום: אבישג שאר-ישוב
בשורה רעה לעובדים
צילום: אבישג שאר-ישוב
מומלצים