צעדת הל"ה: הלהקה הופיעה, רוב החניכים עזבו
5,000 בני נוער השתתפו בצעדת הל"ה בגוש עציון ובטקס שהתקיים בסופו. בעקבות סיכום הפשרה, חניכי בני עקיבא השתתפו באירוע, כשרובם עזבו בעת שירת הלהקה בסיומו. מיעוט חניכים נשאר והניף בהפגנתיות את דגלי הקיבוץ הדתי. ראש המועצה שאול גולדשטיין: "הצעדה מסמלת את הביחד"
ההחלטה לעזוב את ההופעה בשקט וללא שהדבר ייתפס כהתרסה התאפשרה לאחר הסכם הפשרה שלפיו היא תתקיים בסוף הטקס ולא יהיו עוד תכנים לאחריה. קודם לכן היא תוכננה להימשך לאורך האירוע כולו והנהלת בני עקיבא הודיעה כי לא תשתתף בו ותקיים טקס נפרד. לבסוף, דווקא חלק מהחניכים שהחליטו כן לשמוע את הלהקה עשו זאת בהפגנתיות כשהם נושאים דגלים של תנועת הקיבוץ הדתי.
בימים האחרונים התארגנו כמה גופים נגד ההחלטה המקורית של בני עקיבא בעצומה שנחתמה על ידי למעלה מ-3,000 חניכים ובוגרים. הם קראו להנהלה שלא להפוך את שירת הנשים לנושא מפלג בתנועה ולחדול מהעיסוק המוגבר בצניעות.
שאול גולדשטיין, ראש מועצת גוש עציון שאירחה והפיקה את האירוע, אמר ל-ynet בסיומו: "שיירת הל"ה ביטאה בזמנה את היחד של החברה הישראלית, וגם הצעדה של היום המסמלת את היחד הזה. נציגים מכל חלקי החברה השתתפו בה, ואני מקווה שבשנה הבאה נזכה לראות גם תנועות נוער נוספות חוץ מבני עקיבא". לדבריו, כאלפיים מ-5,000 הצועדים אינם דתיים, וישנם ערים שמהם באו כל תלמידי התיכונים.
לפני סיכום הפשרה,
תקף מזכ"ל בני עקיבא, הרב בני נכטיילר, בחריפות את ההחלטה לשלב הופעה ובה שירת נשים בטקס הזיכרון לשיירת הל"ה – מהלך שבגינו החליטה בני עקיבא להחרים את האירוע. "משרד הביטחון נהג כפיל בחנות חרסינה", אמר נכטיילר ל-ynet, "למרות שהסברנו להם את הצורך שלנו להתאים את אירועיה למגוון סוגי החניכים והסניפים, הם החליטו לצפצף עלינו ולכפות עלינו שירת חיילות". על הטענות להקצנה דתית בבני עקיבא אמר הרב נכטיילר: "היא תנועה של עם. לא מתחרדת ולא מתחלנת. היא בבואה של ציבור הציונות הדתית הגדול והמגוון. בבני עקיבא יש מאות סניפים ועשרות אלפי חניכים. יש חניכים וסניפים ששומעים שירת נשים ויש שאינם שומעים, ואין לי כל כוונה לוותר על חניכים מכל סוג שהוא".