שתף קטע נבחר

 

עוד כוכב רוק מגיע: ברלוסקוני נוחת היום

ראש ממשלת איטליה ושישה משריו יגיעו לביקור בן שלושה ימים - שיכלול את "יד ושם" ונאום בכנסת. ליברמן ונתניהו רואים את הביקור כחלק מהניסיון לגבש "רוב מוסרי" באו"ם

בקיץ הקרוב יופיעו בישראל הרבה כוכבי רוק, אבל היום (יום ב') יגיע לישראל כוכב הרוק של השנה - לפחות על-פי מגזין המוזיקה "רולינג סטון" - ראש ממשלת איטליה, סילביו ברלוסקוני. יחד עמו יגיעו לארץ שישה משרי ממשלתו, שישתתפו בישיבה משותפת עם שרי ממשלת ישראל.

 

בנמל התעופה בן-גוריון הם צפויים להתקבל בצהריים על-ידי שר החוץ, אביגדור ליברמן. משם ימשיך ראש ממשלת איטליה לטקס קבלת פנים במשרד ראש הממשלה בירושלים. התחנה הבאה תהיה בחורשת האומות - שם ייטע האורח

עץ ולאחר מכן יבקר ב"יד ושם" ויניח זר באוהל יזכור. בערב הוא ייפגש לזמן קצר עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, במלון המלך דוד בירושלים. שני ראשי הממשלה והשרים ישתתפו לאחר מכן בארוחת ערב משותפת.

 

ביום שלישי תתקיים ישיבה ממשלה משותפת, לשרי ממשלת ישראל ולאורחים מאיטליה. לאחר מכן תתקיים פגישה נוספת בין ראשי שני הממשלות. ביום רביעי יגיע ברלוסקוני לכנסת, שם הוא גם אמור לנאום.

 

נתניהו שיבח את ברלוסקוני בפתח ישיבת הממשלה. הוא אמר כי "הגעתו בראש משלחת של שישה שרים היא המשך שידרוג יחסינו עם ממשלות מרכזיות באירופה. לפני שבועיים היינו במפגש שני עם ממשלת גרמניה בברלין, בשבוע שעבר נפגשנו עם ראש ממשלת פולין וסיכמנו על מפגש של הממשלות בוורשה. שידרוג היחסים עם מדינות בעלות משקל סגולי רב באיחוד האירופי חשוב לישראל. צריך מאוד את ברלוסקוני, אין לישראל ידיד גדול ממנו בקהילה הבינלאומית".

 

ביקור ברלוסקוני ושריו בישראל מתקיים ימים אחדים לאחר הפרסום ב-ynet, על כך שאיטליה היא אחת משתי המדינות המובילות באירופה בהיקף הסחר עם איראן. על רקע הצהרות הידידות של ראש ממשלת איטליה לישראל, ותביעתו לכאורה למניעת מימוש התוכנית הגרעינית של איראן, מצפים בירושלים שברלוסקוני יפעל לצמצום הסחר עם טהרן. זאת, גם ללא ההחלטה המתמהמהת של מועצת הביטחון על סנקציות כלכליות על איראן.

 

מפת הדיפלומטיה הישראלית

הגעת הנציגות הבכירה של ממשלת איטליה לביקור בן שלושה ימים בישראל, היא נדבך נוסף במדיניות החוץ החדשה שמובילים ראש הממשלה ושר החוץ. על פי מדיניות זאת, מבקשת ישראל להקים בקהילה הבינלאומית גושים חוסמים לרוב האוטומטי הערבי באו"ם ובגופים נוספים. "הרוב המוסרי", מכנים זאת בלשכות נתניהו וליברמן.

 

איטליה מהווה עמוד תווך מרכזי באירופה בגוש זה. לצדה, מהדקים נתניהו וליברמן את הקשרים עם צרפת, בריטניה, פולין וגרמניה. עם ממשלות גרמניה ופולין רקמה ממשלת ישראל את שיטת ישיבות הממשלה המשותפות, להידוק יחסין הגומלין. עוד באירופה, פועלת ישראל להידוק הקשר עם מדינות ידידות, כמו צ'כיה, סלובקיה והונגריה, כולן תומכות ישראל די מובהקות.

 

במקביל פועלת ישראל ביבשות נוספות, ליצירת "הרוב המוסרי", החשוב כל כך על רקע השלכות דו"ח גולדסטון. בצפון אמריקה, בעלת הברית המרכזית היתה ונותרה ארה"ב, אך נתניהו מבקש לחזק עתה את הקשרים עם קנדה - שם הוא צפוי לבקר במהלך השנה. בדרום אמריקה פועלים ראש הממשלה ושר החוץ, בסיוע הנשיא פרס, להידוק היחסים עם ברזיל וארגנטינה.

 

במזרח התיכון מהדקת ישראל את היחסים עם מצרים, ובאורח שקט - על פי דרישת בית המלוכה ההאשמי - גם עם ירדן. באפריקה פועלת ישראל להידוק הקשרים עם שורה של מדינות, במזרח ובמערב היבשת, כגורם משמעותי נוסף באותו גוש חוסם. באסיה מקרבת ישראל את הממשלים של הודו וסין, וגם שם צפוי נתניהו לבקר במהלך השנה הנוכחית. כמו כן נשמרים היחסים הטובים עם יפן. אולם, אין ספק שאחד הקשרים המתקדמים ביותר נרקם עם רוסיה, לשם נסע ראש הממשלה בחשאי לפני חודשים ספורים, וב-15 בפברואר הוא אמור לבקר שוב במוסקבה, הפעם באופן גלוי.

פורסם לראשונה 31/01/2010 23:25

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ברלוסקוני. הופעה בכנסת
צילום: רויטרס
מומלצים