שתף קטע נבחר
 

אליהו מתנגד לצירוף מועמדים לדירקטור לאומי

איזי תפוחי, עמוס ספיר ורוברט צנטלר הגישו את מועמדותם לתפקיד - לאחר שנקבע סדר היום של האסיפה הכללית. אליהו, מבעלי המניות בבנק, טוען: "הוספת נושאים לסדר יומה של האסיפה תשבש באופן חמור את דרך ההתנהלות שנקבעה בדין"

שלמה אליהו, מבעלי המניות בבנק לאומי, מתנגד להעלאת מועמדותם של איזי תפוחי, עמוס ספיר ורוברט צנטלר לתפקיד דירקטורים בבנק , לסדר יומה של האסיפה הכללית שתתקיים ב-11 במרס.

 

 

ההתנגדות של אליהו אינה אישית, אלא מתבססת על טענת פרקליטיו ממשרד עורכי הדין יגאל ארנון כי משפורסם סדר היום של האסיפה הכללית, אין לפתוח אותו מחדש ואין להוסיף מועמדים חדשים לתפקיד דירקטורים. השלושה הגישו מועמדות מתוקף סעיף 87 בתקנון בנק לאומי, המאפשר למי שמחזיק במניות לאומי להציע מועמד לתפקיד דירקטור.

 

"הוספת נושאים לסדר יומה של האסיפה - אם אכן זו משמעות בקשתם של המועמדים החדשים - תשבש באופן חמור את דרך ההתנהלות שנקבעה בדין ואת המטרות החשובות העומדות בבסיסה. טרם שדירקטוריון הבנק נועד על מנת להחליט בפנייה האמורה (או בפניות אחרות, אם תהיינה), מצאנו להקדים ולהבהיר כי על פי הדין לא ניתן לבצע כל שינוי בסדר היום שנקבע לאסיפה או במועדה. כל שינוי כזה, אם ייעשה, יהיה בניגוד גמור להוראות הדין ותוך פגיעה במטרותיו ומרשנו לא ישלים עמו", כותבים עורכי הדין ברק טל, שירי שחם ויובל שלהבת במכתב ששלחו בשמו של אליהו לבנק לאומי.  

 

בנק לאומי זימן את האסיפה הכללית ב-31 בינואר ועל סדר יומה הצבעה על מינויו לדירקטור של מועמדו של שלמה אליהו, נגיד בנק ישראל לשעבר ד"ר דוד קליין; ומינויים של חמישה המועמדים של ועדת המניות - גליה מאור, נורית סגל, יעקב גולדמן, משה וידמן ומשה דברת. מאור רצה, במקביל, גם במסלול הפרטי דרך הסעיף התקנוני - אך היא הספיקה להכניס את מועמדותה בטרם זומנה האסיפה הכללית.  

 

בנק לאומי פנה לרשות ניירות ערך וביקש ממנה הבהרות לגבי האפשרות לפתוח את סדר יומה של האסיפה הכללית. מבנק לאומי נמסר בתגובה כי "כל הסוגיות המשפטיות נבחנות בימים אלה ובימים הקרובים נפרסם את ההחלטות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי דלויה
שלמה אליהו
צילום: רפי דלויה
מומלצים