פירוט כל מסעות ליברמן: "לא שר לענייני פלסטין"
בשנתו הראשונה במשרד החוץ הספיק השר להיפגש 155 פעמים עם ראשי מדינות, שרי חוץ ובכירים נוספים. בתגובה לביקורת נגדו כי אינו רלבנטי בעולם הוא אומר בשיחות סגורות: "כל נושא פלסטין הוא כישלון ידוע מראש. העולם רוצה שקר מתוק, ואני מעדיף את האמת המרה"
יחסי חוץ - הזווית של ליברמן. לאחר חודשים ארוכים של התקפות על שר החוץ, שאף גברו בשבוע האחרון בצל איומיו הבוטים על ממשלו של אסד, מפרסם ynet לראשונה נתונים על פגישותיו בזירה הבינלאומית. מנתונים שנאספו במשרד החוץ עולה כי מאז מונה לתפקיד לפני כשנה נפגש שר החוץ לא פחות מ-155 פעמים עם ראשי מדינות, שרי חוץ, שרי הגנה, וראשי ארגונים בינלאומיים כמו האו"ם והאיחוד האירופי.
בסביבת שר החוץ אומרים שהניסיון להדביק לו דימוי של מי שאינו מקובל ברחבי העולם מופרך מיסודו. "עם רבים משרי החוץ בעולם הוא רקם יחסים טובים, שבאו לידי ביטוי הן בהצבעה על דו"ח גולדסטון והן במאבק נגד היוזמה השבדית", אמרו גורמים בסביבתו.
בין האישים הבולטים עימם נועד שר החוץ ניתן למנות את סגן נשיא ארצות-הברית, ג'ו ביידן, מזכירת המדינה קלינטון, נשיא רוסיה מדבדב וראש הממשלה פוטין, מזכ"ל האו"ם באן קי מון, ראש ממשלת איטליה ברלוסקוני, שרי החוץ של סין, גרמניה, בריטניה, צרפת, ספרד, הולנד, ואפילו קארל בילדט משבדיה, שנחשב כמי שעוין את ישראל. ברשימה מופיעות מדינות רבות שבעבר לא היו ב"פוקוס" של שרי חוץ בירושלים, בהן: קוסטה ריקה, אוגנדה, אזרבייג'אן, קולומביה, קניה, הרפובליקה הדומינקנית, מונטנגרו, ונאורו.
עם זאת, מהנתונים עולה במובהק היעדרן המוחלט של פגישות עם עמיתים במשרדי החוץ של שתי מדינות שכנות שעמן יש הסכמי שלום - ירדן ומצרים. ליברמן אמנם נפגש עם שר המודיעין המצרי, עומאר סולימאן,
אך זה אינו משמש בתפקיד מקביל, ומעורב בין היתר בתיווך בתיק שליט. ליברמן, כידוע, גם לא נפגש עם אישים ברשות הפלסטינית.
"אני לא שר חוץ לענייני פלסטין", אמר ליברמן בשיחות סגורות למקורביו. לגבי הסוגיה הפלסטינית, הנחשבת לאבן יסוד במדיניות החוץ של ישראל בעשורים האחרונים, הוא אומר: "כל נושא פלסטין הוא כישלון ידוע מראש. לא צפוי הסכם כולל מחר בבוקר, כך זה היה ב-16 השנים שלא ליברמן היה שר חוץ. העולם רוצה שקר מתוק, ואני מעדיף את האמת המרה". למרות זאת, מבהיר ליברמן כי "יש לתחזק את התהליך ולהמשיך בניסיונות ההידברות, לקראת פתיחה קרובה של שיחות עקיפות עם הפלסטינים".
ליברמן זוקף לזכותו את חידוש הפעילות המדינית במדינות שהוזנחו במשך עשרות שנים. "כל השנים היה רוב אוטומטי באו"ם נגדנו. הצלחנו לגבש רוב מוסרי באו"ם של 18 מדינות התומכות בעמדתנו בהצבעות קשות כמו בעניין דו"ח גולדסטון. זה קרה בזכות הפעילות בדרום אמריקה, באפריקה, במדינות אחרות שעד כה לא הענקנו להן את תשומת הלב הראויה במשך עשרות שנים", אמר בשיחות אלה.
שר החוץ של נורבגיה שלח מכתב תודה
לטענתו של ליברמן, הוא מקיים קשר רציף עם רבים מעמיתיו באירופה והפרסומים בדבר החרמתו אינם משקפים את המציאות. בלשכת שר החוץ מתגאים במכתב תודה של שר החוץ הנורבגי, יונאס גר סטור, עמו נועד בחודש שעבר בירושלים.במכתב, הנחשב לנדיר לא רק במהלך כהונת ליברמן, בוודאי ממדינה כמו נורבגיה שאינה נחשדת כחובבת ציון, מבקש שר החוץ שלה להמשיך בדיאלוג עם ליברמן. אני מבקש להודות לך על השיחות הבונות והמעניינות שניהלנו במפגש ארוחת הצהריים בביקורי בירושלים". במכתב, שמתפרסם כאן לראשונה הוסיף סטור: "אני מעריך את הקשרים בין ישראל ונורבגיה, ואני מצפה לחיזוק הקשרים הללו בעתיד. מקווה להיפגש אתך שוב בהקדם".