שתף קטע נבחר
 

ויינשטיין פסל; מאור לא מסירה מועמדותה

היועץ המשפטי הודיע כי הוא פוסל את מנכ"ל לאומי מהתמודדות על תפקיד יו"ר הבנק, ללא תקופת צינון של שנתיים. גורמים בלאומי: מאור הגישה מועמדות גם באופן עצמאי ופסילתה רלוונטית רק למסלול הציבורי. ל-ynet נודע: אם לא תמונה ליו"ר, מאור לא תפרוש מתפקיד המנכ"ל

מנכ"ל בנק לאומי, גליה מאור, אינה מתכוונת להסיר את מועמדותה לתפקיד יו"ר הבנק. כך נודע ל-ynet. מאור מתכוונת להמשיך במירוץ על תפקיד היו"ר - ואף משוכנעת שמותר לה לעשות זאת ושיש לה סיכוי גדול לזכות בתפקיד. זאת, למרות התנגדות היועץ המשפטי לממשלה, יהודה ויינשטיין. היועץ הודיע אתמול (ד') כי מאור פסולה מלשמש כיו"ר הבנק - אלא אם כן תתפטר מתפקידה כמנכ"ל ותעבור תקופת צינון של שנתיים. מדובר בהחלטתו הראשונה של ויינשטיין, שנכנס לתפקידו לפני שבועיים.

 

 

מאור הגישה את מועמדותה לתפקיד יו"ר הבנק בשני מסלולים: מסלול ציבורי, באמצעות הוועדה הציבורית למניות הבנקים, ומסלול עצמאי, שבו היא ניגשת למירוץ מטעם עצמה, כבעלת מניות בבנק. גורם בבנק מסביר: "הוועדה הציבורית קשורה לחוק המניות, שעליו מבוססת המלצת היועמ"ש, לפיה מאור אינה יכולה להתמודד. המסלול העצמאי, לעומת זאת, כפוף לחוק החברות, שאינו אוסר על מועמדותה. ויינשטיין התייחס למסלול הראשון בלבד. אין למאור מניעה מהתמודדות במסלול השני".

 

יצויין כי בסביבתו של היועמ"ש מבהירים בעקבות הדברים כי ההחלטה אוסרת על מאור להתמודד לתפקיד בכל מקרה ובכל מסלול, ולכן לא ברור כיצד היא יכולה שלא לבטל את התמודדותה.

 

עוד נודע ל-ynet כי במקרה שמאור לא תתקבל לתפקיד היו"ר, היא אינה מתכוונת לפרוש מתפקיד מנכ"ל הבנק. "מהפיכה" הגדולה בבנק - עזיבתה של מאור מתפקיד המנכ"ל, לאחר שנים ארוכות בתפקיד - צפוייה, איפוא, להתרחש רק אם מאור תתעקש עד סוף המירוץ שלא להסיר את מועמדותה וגם תגבר במירוץ על כל המועמדים האחרים ותזכה בתפקיד.

 

ההחלטה הראשונה של היועמ"ש

וינשטיין קיים השבוע דיון בשאלת מועמדותה של מאור לדירקטוריון הבנק. בעקבות הדיון, העביר המשנה ליועץ, אבי ליכט, חוות דעת בנושא - על דעת וינשטיין וביקש שהוועד הציבורי למניות הבנקים יקיים דיון נוסף בעניין וישקול שוב את עמדתו. מדובר בהחלטה ראשונה של היועץ המשפטי, אשר נכנס לתפקידו לפני שבועיים.

 

בדיון במשרד המשפטים השתתפו גורמי המשרד הרלוונטיים. חוות הדעת הועברה ליו"ר הוועד הציבורי למניות הבנקים, השופטת בדימוס שולמית ולנשטיין, בעקבות אישור מינויה של מאור כמועמדת מטעם הוועדה להיות חברה בדירקטוריון הבנק - ללא תקופת צינון.

 

במכתב מציין ליכט כי עמדת היועץ המשפטי לממשלה היא כי הוראות החוק קובעות בצורה ברורה כי מנכ"ל אינו יכול לעבור לכהן כדירקטור המוצע על ידי הוועדות, אלא לאחר תקופת צינון בת שנתיים. לכן לא ניתן לכלול את גליה מאור ברשימה שממנה בוחרת ועדת המניות את מועמדיה לכהונת דירקטור בבנק.

 

במשרד המשפטים מדגישים כי "אין בעמדה זו להטיל דופי בגב' מאור עצמה ובכישוריה וכי אין ספק שהוועד הציבורי פעל בתום לב והיה משוכנע כי בבוחרו את גב' מאור הוא משרת את אינטרס הבנק בצורה הטובה ביותר". כאמור, לאור כל זאת, ביקש היועץ המשפטי לממשלה מהשופטת ולנשטיין שהוועד הציבורי ישוב ויעיין בעמדתו.

 

יחימוביץ': ויינשטיין הוכיח כי אינו עובד בשירות בעלי ההון

בשבוע שעבר זימן בנק לאומי את האסיפה הכללית של בעלי המניות ל-11 במרס, ועל סדר יומה הצבעה על מינויו לדירקטור של נגיד בנק ישראל לשעבר ד"ר דוד קליין - מועמדו של שלמה אליהו, מבעלי המניות בבנק לאומי; ומינויים של חמישה המועמדים עליהם המליצה ועדת המניות - גליה מאור, נורית סגל, יעקב גולדמן, משה וידמן ומשה דברת.

 

בתחילת השבוע פורסם, כי מועמדים חדשים הגישו מועמדות לדירקטוריון לאומי: איזי תפוחי, עמוס ספיר ורוברט צנטלר. השלושה הגישו מועמדות מתוקף סעיף 87 בתקנון בנק לאומי, המאפשר למי שמחזיק במניות לאומי להציע מועמד לתפקיד דירקטור. בתגובה הודיע שלמה אליהו כי הוא מתנגד להעלאת מועמדותם לסדר יומה של האסיפה הכללית. ההתנגדות מתבססת על טענת פרקליטיו כי משפורסם סדר היום של האסיפה הכללית, אין לפתוח אותו מחדש.

 

ח"כ שלי יחימוביץ' (העבודה) אמרה בתגובה להודעת ויינשטיין, כי מדובר ב"פתיחה מוצלחת לכהונתו. מאור סברה שהיא מעל החוק וכי חובת הצינון במעבר בין המנכ"לות ובין התפקיד המפקח על המנכ"לות אינה חלה עליה. וינשטיין בהחלטתו, מוכיח כי אינו עובד בשירות שלטון המנהלים ובעלי ההון".


פורסם לראשונה 10/02/2010 19:02

 

בהכנת הידיעה השתתף צבי לביא
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
גליה מאור
צילום: צביקה טישלר
מומלצים