שתף קטע נבחר

מסע בעקבות האף: ‬מחפשים את הלבנדר בצרפת

פרובאנס זה לא רק יין, גבינות ומסעדות גורמה, אלא גם מרכז תעשיית הבשמים. הנה טיול שמריח ממש מצוין, כפי שפורסם ב"מסלול" של "ידיעות אחרונות"

לא משנה כמה תעלה החופשה הבאה שלכם - העיקר שהיא תריח כמו שצריך. המגזין "ווג" מציע לקוראותיו פיתוי עתיר ניחוחות משכרים: טיול באתרים המרכזיים של תעשיית הבשמים של דרום צרפת.

 

המסע בעקבות האף נע בין העיר גראס, הערש ההיסטורי של פרחי היוקרה והפרפומריה העילית, לבין פרובאנס, שממנה מגיעים הזיתים, השקדים, הדבש והצמחים שמטשטשים את ההבדלים שבין הקוסמטיקה למזון.

 

בתחילת הטיול רצוי להצטייד בלוח השנה של מעבדת מוניק רמי בגראס, ספקית מוצרי הבישום הטבעיים הטובים בעולם. לפי הלוח, מלבד החיפוש אחר הוורדים ופרחי היסמין המשמשים לייצור הבושם המיתולוגי "שאנל מס' ‭,"5‬ חובבי הניחוחות ישמחו לבקר בעמק האוברן בסוף מאי ולהצטרף לקטיף הצמחים הריחניים הגדלים בו. בפברואר, לעומת זאת, אפשר לעשות זאת בגבעות של אזור טאנרון, המכוסות בצמחי מימוזה פראית.


רצוי להצטייד בלוח השנה של מעבדת מוניק רמי. פרובאנס (צילום: אמיר פלג)

 

בגראס עצמה אפשר להתחיל מהכיכר המרכזית, פלאס או איירס, שסביבה מבנים עתיקים של תעשיית הבישום: המזרקה שבה נהגו היצרנים לשטוף עורות ריחניים, השעון שצלצולו בישר על פתיחת המכירה הפומבית היומית של פרחים. במוזיאון הבינלאומי של הפרפומריה מוצגות בין השאר אריזות ישנות יפהפיות של בשמים, ומצדו השני של הכיכר נמצא הבאסטיד דו פרפומר, גן בישום ציבורי עם צמחים, עצים ועשבים המסודרים לפי ניחוחות.

 

ארוחת ערב באחוזה מהמאה ה‭17-‬

ביום השני למסע כדאי לבקר במבשלת פלוריהאנה, הידועה בכל העולם בזכות מיצויי שמן הזית המעולים שלה, ומשם לנסוע לאורך צוקי הגורז' דו לופ לשדות הקאסולס, המוצפים בפרחי לבנדר וקמומיל שגדלים בחופשיות. ארוחת ערב כדאי לאכול בבאסטיד סנט אנטואן, אחוזה מהמאה ה‭17-‬ שבה פועלת מסעדתו של השף עטור הפרסים ז'אק שיבואה, המשתמש במתכוניו הנפלאים בחומרים המעולים שמספקת הסביבה העשירה.

 

ביום השלישי נוסעים לאקס שבלב פרובאנס, שנבנתה על-ידי הרומאים בשנת 123 לפני הספירה. בדרך היפהפייה אפשר לחזות בניגוד שבין הרי החוף של אזור אסטרל, כולל הר סנט ויקטואר שהיה חביב על סזאן, לבין כרמי ענבי הוורד שמתחתם. בעבר תעשיית הבשמים הייתה חלק מתעשיית היינות, ולכן אפשר לנסות לבקר בכרם המשפחתי של הנרי מילאן באזור סנט רמי, המייצר יין פרחים לבן המכונה לה גראנד בלאנק (הלבן הגדול‭.(‬

 

בסוף, כדי להירגע, מומלץ לטבול במעיינות החמים באתר הספא העתיק תרמס סקסטיוס. אבל סביר להניח שגם הם לא יצליחו להוציא לכם את הניחוחות העזים מהגוף, או מהראש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אמיר פלג
זיתים, שקדים, דבש וצמחים. פרובאנס
צילום: אמיר פלג
לבנדר
צילום: Index Open
מומלצים