פגיעה בילדים: קשר השתיקה של חרדים וערבים
במועצה לשלום הילד אומרים שממוצע הדיווחים על התעללות בילדים נמוך יותר ביישובים ערבים וחרדים. "מי שמצוי בתחום יודע כי דווקא באוכלוסיות סגורות ומבודדות יש לא פחות ואולי אפילו יותר מקרים", אומרים שם. אז מי משתיק את הפרשות?
מטאטאים מתחת לשטיח? בחברה החרדית והערבית כמעט ולא מדווחים על התעללות בילדים - כך עולה מנתוני המועצה לשלום הילד שיוצגו היום (ב') בכנס בבאר שבע.
בעוד שהממוצע הארצי עומד על 1.8 אחוז דיווחים על חשד להתעללות בילדים מתוך כלל הילדים, וביישובים היהודיים הממוצע עומד על 2.1 אחוז,
ביישובים הערביים עומד השיעור על 1.1 אחוז וביישובים החרדים 0.8 אחוז.
במועצה לשלום הילד סבורים כי ביישובים המאופיינים בחברות סגורות יש באופן מובהק פחות דיווחים על חשד להתעללות בילדים. "ניתן כמובן לטעון שבאוכלוסייה החרדית ובאוכלוסיה הערבית יש פחות התעללות בילדים", מודים במועצה, "אך כל מי שמצוי בתחום ומכיר הן את המחקרים בעולם והן את המציאות בישראל, יודע כי דווקא באוכלוסיות סגורות ומבודדות יש לא פחות ואולי אפילו יותר מקרי התעללות".
מספר הדיווחים הקטן יחסית נובע לדעתם מתופעה של תת-דיווח ואפילו קשר שתיקה והשתקה שנועד למנוע מרשויות רווחה ואכיפת החוק להתערב.
מנכ"ל המועצה לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן, אמר כי אף שבשנים האחרונות חל שינוי לטובה בנכונות לשבור את קשר השתיקה סביב ההתעללות בילדים, הן בחברה החרדית והן בחברה הערבית, עדיין רב הנסתר על הגלוי.
לדבריו, על רשויות המדינה לעשות כל מאמץ לפתוח נתיבי תקשורת והידברות עם מנהיגי קהילות אלה תוך הבנת האופי המיוחד שלהן, כדי להבטיח איתור מוקדם והתערבות יעילה במקרים של התעללות בילדים.