לבני אומרת לא למופז: פריימריז רק בשנת בחירות
בתגובה ראשונה לאולטימטום של מס' 2 בקדימה, הבהירה היו"ר כי התקנון קובע בחירות פנימיות שלושה חודשים לפני בחירות, והיא תהיה מוכנה להקדימן, ב"לא יותר מתשעה חדשים או שנה לפני בחירות". היא תקפה את "הקמפיין נגד קדימה מתוך קדימה"
לראשונה מאז האולטימטום שהציב שאול מופז , משיבה לו יו"ר קדימה, ציפי לבני - בלאו מוחלט. מספר 2 במפלגה קצב השבוע שלושה שבועות להכרזה על קיום בחירות פנימיות מקדימות, ולא - יפצל את הסיעה. אולם לבני לא נכנעת לפי שעה לדרישה, והיום הביעה עמדה נחרצת בעניין: "תקנון המפלגה קובע פריימריז שלושה חודשים לפני בחירות. אם טובת קדימה תצדיק את הקדמת הפריימריז, במקום שלושה חודשים לתאריך מוקדם יותר, באותה שנת בחירות, ולא יותר מתשעה חדשים או שנה לפני בחירות - אסכים לכך".
טרם נקבע מועד לבחירות הבאות לכנסת, אולם אם הן לא יוקדמו - כפי שקרה ברוב הכנסות האחרונות - הן לא יתקיימו לפני פברואר 2013, אז ימלאו ארבע שנים לבחירות האחרונות. לפיכך, לפי עמדת לבני, לא ניתן יהיה לקיים פריימריז בקדימה לפני פברואר 2012 - בעוד מופז דורש את קיומן כבר במהלך 2010.
קדימה על סף פיצול? כותרות אחרונות ב-ynet:
- בכיר בליכוד: מופז עשוי לקבל את תיק המשפטים
- גורם בקדימה: על לבני לחרוק שיניים ולאחד שורות
- דליה איציק מנסה לפשר כדי למנוע פיצול
"לא אתן את ידי לכל מועד אחר, שמשמעו המשך המאבק, ההשמצות האישיות במקום מאבק בממשלה ולקידום הנושאים שלנו. יהיה לזה את הזמן והמקום", הוסיפה. עם זאת, היא הותירה רמז לפתח מילוט: "למרות הסמכויות הניתנות לי בתקנון, אין לי שום בעיה עם הצעות אחרות, ואני נכונה לקיים הצבעה על דברי אלה. אם משהו רוצה להגיש הצעה אחרת הוא רשאי לעשות זאת. בזמנו הצעתי זאת גם לשאול, בסיעה. זו משמעותה של דמוקרטיה. כל מי שרוצה משהו אחר - שיתכבד ויגיש הצעתו לסיעה, היכן שקובעים, בתהליך דמוקרטי, כשם שנדרש. זו עמדתי".
"הבעת האמון מחייבת אותנו להתנהג בהתאם". צמד בכותרות (גיל יוחנן)
את דבריה פתחה לבני בביקורת על התנהלותו התקשורתית של מופז: "במשך תקופה ארוכה אני חיה מכותרות העיתונים שעוסקים בנושא הפריימריז. מתוך רצון לשמור על אחדות קדימה נמנעתי מתגובה. מבחינתי, הוויכוח לא יתנהל מעל דפי העיתון - כי זה פוגע בקדימה. קדימה יכולה להיות כמו שהייתה היום והשבוע - קדימה שמשיקה קמפיין נגד חוק היורדים - עניין ציבורי וציוני חשוב - ומובילה פעילות נגד הממשלה. אך לצערי, הקמפיין שקיבל את הכותרות היה הקמפיין נגד קדימה מתוך קדימה, שכלל פיתויים, איומים ואולטימטומים. אני מאד מקווה שמדובר בכותרות בלבד".
"העמדה לא מתייחסת לרצונות אישיים", הבהירה. "אני לא מתכוונת
להעביר את זה לפס אישי. אני מתכוונת לעסוק במה נכון למדינה, ובהקשר שלנו - מה נכון למפלגה, לכל מפלגה, ובוודאי לקדימה. עמדתי מבטאת את מה שנכון למפלגה ששואפת, ותנצח את הבחירות הבאות, והיא לא נקבעת בלחץ איומים. לא אקבע עמדתי עקב לחצים כאלה".
"מעל 750 אלף איש נתנו אמונם בקדימה בראשותי", הוסיפה. "יותר מכל מפלגה אחרת בישראל. הבעת האמון הזו מחייבת אותנו להתנהג בהתאם. לשמור על התכנים שלנו, על העקרונות. רק אנחנו האלטרנטיבה היחידה והנכונה לביבי ולליכוד, וכולנו חייבים להבין את גודל האחריות הזאת. קדימה, כמו כל מפלגה שפניה לבחירות ולא להתכתשויות פנימיות, צריכה להכין עצמה לבחירות על ידי בחירת הנהגה אמינה ואטרקטיבית, יו"ר ורשימה. זאת זאת ניתן לעשות רק לפני בחירות - כשברור מה הם הנושאים על סדר היום, ומי שבראשות המפלגה וברשימתה יכולים לקבל אמון הציבור, מול הנהגות של מפלגות אחרות".
Read this article in English