שתף קטע נבחר
 

ליצמן: המכרז להקמת בית החולים באשדוד תפור

סגן שר הבריאות טען בוועדת הכספים כי המכרז עליו מתמודדות קופת חולים מכבי והעמותה החרדית "רפואה וישועה" תפור - בשל קביעת התנאי אוסר על שימוש במבנה שהקימה העמותה החרדית כחלק מבית החולים. יו"ר הוועדה, גפני, אמר כי ההאשמות חמורות מאד, ומחייבות בדיקה מיידית

סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, טען היום (ג') בוועדת הכספים כי המכרז הממשלתי להקמת בית החולים באשדוד תפור. לאחר מכן הוא הסתייג מדבריו, באומרו כי הוא רק חושש שהמכרז תפור, למרות שקודם לכן אמר במפורש: "כמה טרגי שתפרו את המכרז הזה".

 

במכרז מתמודדות קופת חולים מכבי והעמותה החרדית "רפואה וישועה". מדבריו הנוספים של סגן השר השתמע כי הוא חושש שהמכרז נתפר לטובת מכבי. ליצמן גם אישר זאת בשיחה עם ynet.  

 

העמותה החרדית הקימה סמוך מאוד לאתר המיועד לבית החולים מבנה בן תשע קומות עם תשתית להפעלתו כחדר מיון קדמי ואפילו כבית חולים מודרני קטן שיכול להכיל תשעים מיטות.  

 

ליצמן ציין כי האישור להפעלת המבנה כחדר מיון קדמי טרם ניתן וחששו שהמכרז תפור מתבסס על אחד התנאים במכרז שמונע מהיזם שיזכה להפוך את המבנה לחלק מבית החולים העתידי.  

 

מנכ"ל עיריית אשדוד, אילן בן-עדי, הכחיש את טענת ליצמן אבל סגן השר דחה אותו תוך שהוא מציג את טופס המכרז. "מה רע בזה?" הוא שאל על התנאי שאוסר על השימוש במבנה של העמותה החרדית כחלק מבית החולים, מה שיחסוך חלק ניכר מתקציב הבנייה.

 

ליצמן גם טען שהאוצר, הממונה על המכרז, לא משתף אותו בהליכים וגם משנה את תנאי המכרז מאחורי גבו. כך התגלה לו שהאוצר הגדיל את השתתפותו בעלות הבנייה מ-20% ל-50%, שמשמעותם 325 מיליון שקל. עוד טען ליצמן כי התגלה לו שהאוצר נסוג מהתנאי שבית החולים יכלול לא פחות מ-300 מיטות והוא מסכים על סמך חוות דעת של הדרג המקצועי במשרד הבריאות שהיזם יוכל להסתפק עד 184 מיטות לפחות.

 

"אני נאבק נגד כולם", התלונן סגן השר, "נקבעו לי שתי פגישות עם שר האוצר ושתיהן בוטלו. הגיע הזמן שהאוצר ישתף את משרד הבריאות בנושא".

 

ועדת הכספים דנה על גורל בית החולים המעוגן בחוק מיוחד על סמך סעיף שפוצל מחוק ההסדרים האחרון, הנוגע להקמתו. האוצר הציע בחוק ההסדרים לבטל את חובת המדינה להקים את בית החולים אם לא יהיה זכיין במכרז. הוועדה אמורה להחליט אם לאשר או לדחות את הביטול.  

 

נתניהו יזומן לוועדה

ליצמן ביקש מיו"ר הוועדה לדחות את ההצבעה עד לאחר פגישתו המתוכננת עם שר האוצר. יו"ר הוועדה, משה גפני (יהדות התורה) הסכים אבל אמר כי ההאשמות של סגן השר לגבי החשש של "מכרז תפור" הן "מהדברים החמורים שנשמעו בוועדה, שאין לעבור עליהן לסדר היום והן מחייבות בדיקה מיידית בצמרת משרד הבריאות עם חברי ועדת המכרזים. הוועדה תחדש את הדיון לאחר סיום הבדיקה.

 

גפני "קנה" גם את הצעת חבר הכנסת חיים אורון (מרצ) לזמן לישיבה את ראש הממשלה בנימין נתניהו כדי להבהיר את עמדת הממשלה. "ראש הממשלה יכול להבהיר זאת בינו לבין עצמו בתור שר העל הכלכלי הממונה על האוצר, שהוא גם שר הבריאות החוקי", אמר אורון. 

 

ליצמן גם הודיע על התנגדותו להקמת בית החולים במתכונת מעורבת ציבורית ופרטית ואמר כי בית החולים חייב להיות רק ציבורי. נציג האוצר משה בר סימנטוב אמר כי אם לא ייבחר זכיין במכרז, המדינה לא תקים את בית החולים ו"נצטרך למצוא דרך אחרת".

 

מדוברות משרד האוצר נמסר בתגובה לדברי ליצמן כי ההאשמה ב"תפירת המכרז" היא "מופרכת וחסרת כל בסיס מקצועי או ענייני".

 

"בוועדת המכרזים שותפים כל המשרדים הרלוונטיים ובהם נציגים בכירים של משרד הבריאות", מסרו ממשרד האוצר. "המכרז להקמת בית החולים נמשך כמתוכנן והמועד האחרון להגשת הצעות נקבע לסוף חודש אפריל".

 

באוצר ציינו עוד כי המכרז כלל שלב מיון מוקדם שאותו עברו שלוש קבוצות. לדבריהם, מדובר באחד המכרזים המורכבים ביותר שפורסמו בשנים האחרונות והוא כולל את הקמת בית החולים, תפעולו המקצועי, גיוס כוח אדם ומקורות מימון ועוד.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יעקב ליצמן
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים